Η απόθεση ογκωδών αντικειμένων δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας, αποτελεί μια κακιά συνήθεια που συναντάται συχνά στην Κομοτηνή. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές άλλες πόλεις, αφού παντού μια μερίδα πολιτών αδιαφορεί προκλητικά για την τήρηση του σχετικού κανονισμού.

Συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς είναι να προκαλείται αγανάκτηση και οργή στους κατοίκους που αντικρίζουν σωρούς από κλαδιά δέντρων, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα ή αλλά ογκώδη απορρίμματα στις γειτονιές τους.

Μία τέτοια περίπτωση καταγράφηκε στη γειτονική Αλεξανδρούπολη, όπου πολίτης θέλησε να αποδοκιμάσει με έναν ασυνήθιστο τρόπο τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο alexpoli.gr, πάνω σε ένα από τα τρία στρώματα που είχαν πεταχτεί άτακτα δίπλα από κάδο, στην οδό 25ης Μαρτίου, ο αγανακτισμένος πολίτης έγραψε με μαρκαδόρο «Πήρες τηλ το Δήμο να μαζέψει τα στρώματά σου, χωριάτη Ελληναρά;».

Απάντηση είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να λάβει. Τουλάχιστον, με την κίνηση αυτή έβγαλε την αγανάκτηση που τον «έπνιγε» και ίσως ο αποδέκτης του μηνύματος να το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να ξεφορτωθεί ογκώδη αντικείμενα…