Αγαπητά μου παιδιά·

Αν και δεν βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, παρόλο που το επιθυμούσα, είμαι κοντά σας με τη σκέψη μου, για να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για το νέο σχολικό έτος. Γνωρίζετε ότι με κάθε σχολική χρονιά αρχίζει για σας ένα ταξίδι γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες. Στο ταξίδι αυτό έχετε συντρόφους τους συμμαθητές σας, οδηγούς τους δασκάλους σας, και πολύτιμα εφόδια την αγάπη και φροντίδα των γονιών σας, και κυρίως την ευλογία του Θεού με τον Αγιασμό που τελούμε.

Αν μπορώ ως πνευματικός Πατέρας να σας δώσω μια συμβουλή, φροντίστε το ταξίδι αυτό να είναι όσο πιο όμορφο γίνεται. Να ακούτε τις οδηγίες και παραινέσεις των δασκάλων σας, των οποίων μόνη φροντίδα είναι η πρόοδος και η προκοπή σας. Να μελετάτε με επιμέλεια τα μαθήματά σας για να καταλάβετε καλύτερα τον κόσμο γύρω σας. Να συνεργάζεστε με τους συμμαθητές σας και να στηρίζετε ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές. Να προσεύχεστε στον Θεό ο οποίος ευλογεί τις φιλότιμες προσπάθειές μας και μας προστατεύει από κάθε  κίνδυνο.

Αν συμβούν όλα αυτά, να είστε σίγουροι ότι θα θυμάστε όλα τα ταξίδια που κάνατε, όλες τις σχολικές χρονιές που βιώσατε, με αγάπη και νοσταλγία, ξεχνώντας τις όποιες μικρές δυσκολίες συναντήσατε στη διάρκειά τους.

Σας εύχομαι μια καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

Με πατρικές ευχές και αγάπη

Ο Μητροπολίτης

 † Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής

Παντελεήμων