«Σήμερα, 8 του Μάρτη, τιμούμε την αξία της γυναικείας παρουσίας σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι του τόπου μας.

Έχοντας ως αφετηρία τους αγώνες των εργατριών στο Σικάγο το 1876, αποδίδουμε τον δέοντα φόρο τιμής στις γυναίκες αγωνίστριες του χθες και του σήμερα. Γυναίκες, που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης που βιώνουμε ως κοινωνία, που πλήττονται από την ανεργία, τον αποκλεισμό, τις προκαταλήψεις, την περιθωριοποίηση.

Γυναίκες, που με τις καθημερινές τους μάχες αποδεικνύουν διαρκώς ότι μπορούν να ξεπερνούν τα στεγανά και τα στερεότυπα με τα οποία έχει περιβληθεί ο ρόλος του φύλου τους και να δίνουν καινούριες δυναμικές και προοπτικές στην κοινωνία μας.

Ας είναι η σημερινή ημέρα μια ευκαιρία για να εκτιμήσουμε τη συμβολή της γυναικείας παρουσίας στη ζωή μας. Και ν’ αναστοχαστούμε όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν σε θεσμικό επίπεδο, αλλά, ταυτόχρονα και σε επίπεδο αντιλήψεων ως προς τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων και την εξάλειψη όλων των φαινομένων βίας κι εκμετάλλευσης των γυναικών».