γΕΡΣτο μήνυμά του μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, ο υφυπουργός εξωτερικών, βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους γονείς που υποστήριξαν τα παιδιά τους και συμμερίζονταν την αγωνία τους όλο το διάστημα, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που παρά τη δύσκολη για την κοινωνία μας εποχή, ήταν αρωγοί και σύμβουλοι στην προσπάθεια αυτή.

Αγαπητοί νέοι φοιτητές και φοιτήτριες.

Ακολουθεί ακόμα εξίσου σημαντικός αγώνας για την αποφοίτησή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για να κάνετε καινούρια αρχή στη ζωή σας, στη γνώση, στη μόρφωση και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας.

Εύχομαι τα χρόνια των σπουδών σας να είναι δημιουργικά και παραγωγικά, γεμάτα  γνώσεις και επιτυχίες. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη τις γνώσεις και τις ιδέες σας. Η επένδυση σε νέους επιστήμονες με σύγχρονες αντιλήψεις αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδος.

Απευθυνόμενος στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, τους προτρέπω να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Πιστεύω ότι η ζωή μας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες, αρκεί να έχουμε την προνοητικότητα να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, και είναι πολλές οι προκλήσεις που θα ακολουθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους για κάτι νέο και δημιουργικό».