«Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες.

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ταυτόχρονα την ημέρα του Ευαγγελισμού της Ελευθερίας του σκλαβωμένου Έθνους.

Κάθε χρόνο αυτή η ημέρα μας δίνει ένα μήνυμα σωτηρίας για το ανθρώπινο γένος από τη φθορά και τον θάνατο, και μας υπενθυμίζει το μήνυμα του Ευαγγελισμού της ελευθερίας του σκλαβωμένου Έθνους των Ελλήνων.

Τιμούμε την Εθνική Παλιγγενεσία και τα ιστορικά διδάγματά της, τα οποία είναι περισσότερο από ποτέ πολύτιμα και χρήσιμα. Πρέπει να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων και δυσμενών συνθηκών που διέρχεται η Πατρίδα μας.

Το παρελθόν μας δίδαξε ότι πρέπει να αποφύγουμε τη στείρα πολιτική, τις ακρότητες και τις διχαστικές έριδες και αντιπαραθέσεις τις οποίες έχουμε πληρώσει ως Έθνος πολύ ακριβά με αίμα και δάκρυ.

Η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι ένα εθνικό προσκλητήριο ευθύνης και προοπτικής, και παράλληλα μας προτρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις αρχές, αξίες και παραδόσεις του Γένους μας και να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αφού είναι η ανεκτίμητη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Χρόνια Πολλά».