Επτά θέσεις στην παραλία Αρωγής και μία στην παραλία Μέσης, για καντίνες και ομπρελοξαπλώστρες, καθώς και από μία θέση στις δύο παραλίες, για θαλάσσια παιχνίδια, καθόρισε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, την ίδια μέρα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η συνέχιση της παραχώρησης των συγκεκριμένων ακτών  στον Δήμο.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση, εντός του Μαΐου, δημοπράτηση των χώρων, την οποία θα προκηρύξει η οικονομική δημοτική επιτροπή· μάλιστα ο Δήμος Κομοτηνής είναι ο πρώτος σε όλη τη χώρα που προβαίνει στην έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΗ πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, υπογράμμισε τη σημασία της εξέλιξης δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών, και εξήρε τις ενέργειες του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη, ενώ συνεχάρη τις αρμόδιες υπαλλήλους, κυρίες Χατζημιχαήλ και Λειβαδά, που εργάστηκαν ταχύτατα και εύστοχα.

Στο μεταξύ, σε επιχείρηση της παραλίας Μέσης που ήδη έχει αδειοδοτηθεί από το αρμόδιο από πέρυσι, υπό καθεστώς που δεν εντάσσεται σε δημοπρασίες, εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης τμήματος του αιγιαλού έναντι 12 ευρώ ανά τ.μ., με την Κτηματική Υπηρεσία πάντως να είναι αυτή που θα δώσει την τελική-οριστική έγκριση.

Δημοπρασίες και για την παραλία Φαναρίου που ανήκει στην ΕΤΑΔ

Ταυτόχρονα, επίσης μέσα στον Μάιο αναμένεται να δημοπρατηθούν και θέσεις επαγγελματικής χρήσης στην παραλία Φαναρίου (από το κάμπινγκ ως το κανάλι). Ο Δήμαρχος στις 25 του μηνός βρέθηκε στην Αθήνα (και όχι στη Βουλγαρία όπως σημείωσε, «απαντώντας» σε όσους διέδωσαν ότι βρισκόταν στη Βουλγαρία), και είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ο οποίος του παρουσίασε σχεδιασμό αξιοποίησης της ακτής (που ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ), τέτοιο, που κάνει τον κ. Πετρίδη να αισιοδοξεί για την εγκατάσταση επιπλέον χώρων αναψυχής μετά από διαδικασία δημοπρασίας που θα διενεργήσει συντόμως η ΕΤΑΔ. Για τη συνάντηση μάλιστα συνέδραμαν ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ και οι Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, τους οποίους και ευχαρίστησε δημοσίως ο Δήμαρχος.