Σειρά συναντήσεων και επαφών στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα Στέφανο Ξεκαλάκη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχε για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Γιώργος Μανανάς. Ενεργός, ψυχωμένος και μάχιμος, ο Γ. Μανανάς αποτελεί συνομιλητή όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του κινήματος. Δεδομένης, δε, της έντιμης κομματικής διαδρομής του με το ΠΑΣΟΚ, στοιχείο που είναι ευρέως αποδεκτό και εκτιμάται από την τοπική κοινωνία, ο Γ. Μανανάς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θεωρείται φαβορί για το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή.

Στο μεταξύ, αρχές Απριλίου (πιθανότατα 3-4/4), θα συναντηθεί και με τη Φώφη Γεννηματά κατά την τρίτη επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη τους τελευταίους εννέα μήνες.

  • Θυμηθείτε τις προηγούμενες δύο επισκέψεις της κ. Γεννηματά στη Ροδόπη, τον περασμένο Ιούνιο και τον περασμένο Νοέμβριο, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Τέλη Ιουνίου το Συνέδριο

Στα τέλη του Ιουνίου αποφασίστηκε να γίνει συντακτικό και προγραμματικό Συνέδριο της συμπαράταξης, της οποίας επικεφαλής παραμένει η Φώφη Γεννηματά, αλλά αναμένεται να αλλάξει το έμβλημά της.

Στο συνέδριο θα αποφασιστούν:

  • Η φυσιογνωμία, η στρατηγική και οι κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
  • Το Πρόγραμμα “Ελλάδα” ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
  • Η εισήγηση για τις αρχές και τη δομή της Οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
  • Οι πολιτικές και οι πρωτοβουλίες για τη Νέα Γενιά.
  • Η ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο, κ.λπ.).