Στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη τη Θράκη

Το πρώτο για φέτος σοβαρό περιστατικό δασικής πυρκαγιάς, που σημειώθηκε πριν ακόμα ξεκινήσει επίσημα η αντιπυρική περίοδος, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το μεσημέρι της Κυριακής οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Ροδόπης.

Ο λόγος για την πυρκαγιά, που ξέσπασε πλησίον του οικισμού Άνω Μύτικας και επεκτάθηκε σε μια δασική έκταση 100 περίπου στρεμμάτων, με πεύκα και οξιές.

Παρόλο που οι φλόγες δεν απειλούσαν κατοικημένες περιοχές, η Διοίκηση της Πυροσβεστικής επιστράτευσε όλες της τις δυνάμεις από το νομό Ροδόπης, καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Έβρου και Ξάνθης.

Το δύσβατο της περιοχής καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, με συνέπεια η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες να μαίνεται για περισσότερο από 24 ώρες. Για την ακρίβεια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το έργο τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους γύρω τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ως προς τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, προς το παρόν είναι άγνωστα και ερευνώνται από το αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Ευχή όλων μας, το συγκεκριμένο περιστατικό να μην αποτελέσει κακό οιωνό ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου και το Πυροσβεστικό Σώμα να κινητοποιηθεί για όσο το δυνατό λιγότερα τέτοια περιστατικά.