Η αντίδραση της Μητρόπολης Μαρωνείας

Επισκέψεις σε σπίτια, καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους και οπουδήποτε προσδοκούν να βρουν ευήκοα ώτα για να προπαγανδίσουν την ετήσια συνέλευσή τους, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κατά την τρέχουσα περίοδο στην Κομοτηνή. Η συνέλευση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο από 7 έως τις 9 Ιουλίου και απευθύνεται σε πολίτες από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Μαγνησίας. Αντίστοιχες συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με κατοίκους των υπόλοιπων περιοχών της χώρας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επιδίδουν στους συνομιλητές τους σχετικές προσκλήσεις, καθώς και έντυπα με το πρόγραμμα της αντίστοιχης συνέλευσης.

Θορυβημένη από το «σαφάρι» των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Κομοτηνή και στην ευρύτερη περιοχή του νομού μας, η τοπική Μητρόπολη αντέδρασε με την έκδοση εγκυκλίου, με την οποία καλεί τους πιστούς να αγνοήσουν τις προπαγανδιστικές και διαφημιστικές ενέργειές τους και τυχόν προκλήσεις ή ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις τους.

«Οι διδασκαλίες των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» αποτελούν επανεμφάνιση πλήθους αιρετικών διδασκαλιών, καθώς πρόκειται για μία οργάνωση που δεν διστάζει να παρουσιάζει ως δήθεν θέλημα Θεού και θέσεις της Αγίας Γραφής απόψεις ακραίες, επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές, όπως η άρνηση μετάγγισης αίματος σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες», υπενθυμίζει μέσω της εγκυκλίου ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων. «Επιπλέον η εν λόγω Οργάνωση χρησιμοποιεί απαξιωτικό και μειωτικό λόγο για το Χριστιανικό κόσμο», επισημαίνει, «ενώ δε διστάζει να διατυπώνει πληθώρα ψευδοπροφητειών σχετικά με τη Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται μόνιμος ψευδοπροφήτης».

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης παροτρύνει τους πιστούς: «Να θυμόμαστε ότι είμαστε μέλη της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας που αποτελεί διαχρονικά το ακατάλυτο Σώμα του Θεανθρώπου και το μοναδικό χώρο σωτηρίας. Εμείς ως μέλη εκ μέρους αυτού του Σώματος ας συμμετέχουμε σε κάθε Θεία Λειτουργία μεταλαμβάνοντας Σώμα και Αίμα Χριστού, και ας προσευχόμαστε για τους πεπλανημένους αδελφούς, και ας ομολογούμε Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον και Αναστάντα αποφεύγοντας οποιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά. Το δε έλεος και η άπειρος Χάρις του Θεού είησαν μετά πάντων ημών. Αμήν!».