Ξεκινά το Σάββατο 31 Μαρτίου ο νέος κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στοχεύει στην επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Ο θεσμός της Πολιτικής Ακαδημίας ο οποίος ξεκίνησε το 2016 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς δώδεκα κύκλους στους οποίους έχουν συμμετάσχει πάνω από 750 στελέχη του κόμματος.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε σχετικά:  «Η επιμόρφωση των στελεχών μας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς. Η Νέα Δημοκρατία ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής, λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. Στόχος είναι η επιμόρφωση του πολιτικού και στελεχιακού δυναμικού της ούτως ώστε αυτό να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, αλλά και ως εργαλείο που θα ενισχύσει ποιοτικά τον δημόσιο λόγο των στελεχών του κόμματος και θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της σκέψης τους». 

Από την πλευρά του ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ταραντίλης σημείωσε: «Η Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί γιατί πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι ο σημαντικότερος πόρος της χώρας στην προσπάθειά της για επιστροφή σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και προόδου. Ως εκ τούτου, η Πολιτική Ακαδημία σκοπεύει να παρέχει στα στελέχη τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να εκτελούν αποτελεσματικά το απαιτούμενο έργο που κάθε φορά τους ανατίθεται».