«Η ΝΔ έχει εξαγγείλει ένα μείγμα πολιτικής που στηρίζεται στη μείωση των φόρων και των εισφορών, και όχι σε παροχές που στοχεύουν στην ψηφοθηρία», δήλωσε από την Καβάλα ο Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Ως βασικός ομιλητής εκδήλωσης της τοπικής ΝΟΔΕ, ανέφερε: «Η ΝΔ σύσσωμη έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και επικοινωνίας, εκ του σύνεγγυς με τις τοπικές κοινωνίες, ζητώντας από τους πολίτες να γίνουν ενεργοί και συμμέτοχοι στις πολιτικές που θα διαμορφώσουν την επόμενη μέρα στη χώρα μας. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ο βασικός άξονας της πρότασής μας που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατρούγκαλου τον οποίον θα καταργήσουμε γιατί πλήττει πρωτίστως τους εργαζομένους. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μια απολύτως κοστολογημένη δέσμευση που θα δώσει τα αναγκαία κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Η ΝΔ θα μειώσει για όλους τους εργαζομένους και τους εργοδότες τις ασφαλιστικές εισφορές στο 15% από 20% που είναι σήμερα. Και όταν λέμε ότι αυτή η μείωση θα ισχύσει για όλους τους εργαζομένους, το εννοούμε. Θα ισχύσει για τους μισθωτούς, όσο βέβαια και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό θα γίνει με ορίζοντα τετραετίας».

Αναφερόμενος στη “δήθεν έξοδο” όπως είπε από τα Μνημόνια, επισήμανε: «Η χώρα όχι μόνο δεν έχει ξεφύγει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά σήμερα βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο. Τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα αλλά η χώρα βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη διότι δεν έχει επί της ουσίας πρόσβαση τις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία του κ. Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη που δεν αξιοποίησε το τρίτο πρόγραμμα για να κάνει αυτό που έκαναν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης της χώρας είναι η πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». 

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, δήλωσε: «Ζούμε στη σκιά των «περήφανων» διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης οι οποίες φέρνουν τραγωδίες στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση έφερε τη χειρότερη συμφωνία. Μια συμφωνία η οποία συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση, δεσμεύει ουσιαστικά τη χώρα μας και θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα, και προσβάλλει την ιστορία μας. Η ΝΔ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Θέλουμε λύση στο θέμα αυτό. Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Θέλουμε ειρήνη και σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες μας. Αλλά αυτό προϋποθέτει σχέσεις ειλικρινείς και χτισμένες σε στέρεες βάσεις και επιβάλλει μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα».