ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΤΥΛΙΟΣ 15.09.2014Ζητήματα που αφορούν στην μειονοτική εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης μεταξύ του αρμόδιου Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργο Στύλιο, και του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης εστιάστηκε στα προβλήματα που εντοπίζονται σχετικά με την κάλυψη των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων, την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων και τις ελλείψεις σε βιβλία.

Ο βουλευτής συνεχάρη τον Υφυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ενώ ευχήθηκε αυτή η πρώτη επίσκεψη να εγκαινιάσει έναν ανοιχτό και διαρκή δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας. Μετέφερε το σύνολο των προβλημάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσής τους.

Στο τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν δήλωσε μεταξύ άλλων “συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν και ζήτησα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες επίλυσής τους. Ενημέρωσα αναλυτικά τον Υφυπουργό για όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις μου με σκοπό να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια θετική συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου η οποία σύντομα θα αποδώσει καρπούς”. Ο κ. Χατζηοσμάν ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές της Ροδόπης “να έχουν μία πετυχημένη νέα σχολική χρονιά. Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά μέσα στα σχολεία είναι για εμάς η καλύτερη υπόσχεση να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε και να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική ποιότητα”.