Μία νέα εκδοχή για τον άγριο θάνατο της βρετανίδας Σίλια Χόλινγκγουορθ στη Ροδόπη, παρουσίασε σε δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της.

«Φαίνεται να δέχτηκε επίθεση από άγρια ζώα, λύκους ή τσακάλια», δήλωσε στους Times ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κηφνίδης, δήλωση που αναμεταδόθηκε και από το BBC.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά κάτι που φέρεται να είπε και η ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με μέλη της οικογένειάς της το απόγευμα της Πέμπτης. Η 62χρονη τουρίστρια δέχθηκε την επίθεση ενώ περπατούσε στην παραλιακή διαδρομή μεταξύ Μεσημβρίας-Πετρωτών και Μαρώνειας. Έκτοτε και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των συγγενών της, χάθηκε κάθε επαφή μαζί της και άμεσα ειδοποιήθηκε η ελληνική αστυνομία και μέσω αυτής η βρετανική πρεσβεία στη χώρα μας.

Μετά από έρευνες της ΕΜΑΚ μέλη του σώματος της 62χρονης εντοπίστηκαν αργά το Σάββατο στην περιοχή του Πύργου Πετρωτών, με εμφανή σημάδια επίθεσης από άγρια ζώα.

Η Σίλια Χόλινγκγουορθ είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια. Ανάμεσα σε άλλα είχε ενεργή συμμετοχή σε διάφορες οργανώσεις και την καμπάνια του Μπρίστολ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα (Bristol Greece Solidarity).

πηγή: protagon.gr

  • Ως inkomotini.gr προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον ιατροδικαστή κ. Κηφνίδη για την επιβεβαίωση του δημοσιεύματος στην Αγγλία.