Συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 28 του μήνα, ο υπό τον τίτλο «Λογοτεχνικές αποτυπώσεις της πόλης» και με θεματολογία τις «Πόλεις του παρελθόντος», κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, εξετάζονται από ειδικούς επιστήμονες οι τρόποι με τους οποίους αποτυπώνεται η πόλη στη λογοτεχνία και στις εικαστικές τέχνες.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Κατερίνα Σχοινά.
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Κατερίνα Σχοινά.

Η θεματολογία της αυριανής (ώρα 19:00, αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής) δεύτερης συνάντησης, είναι «Η Θεσσαλονίκη στη λογοτεχνία»: «Η Θεσσαλονίκη στο έργο των θεσσαλονικέων πεζογράφων» / Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), «Ο Γιώργος Ιωάννου μιλά για τη Θεσσαλονίκη» / διαβάζει ο ηθοποιός Φιλοποίμην Ανδρεάδης, «Εισαγωγή στην πεζογραφία του Θωμά Κοροβίνη και της Νόρας Πυλόρωφ Προκοπίου» / Χρύσα Σιρλώπη (φιλόλογος), «Συγγραφείς μιλούν για τη Θεσσαλονίκη στο έργο τους» / Θωμάς Κοροβίνης (φιλόλογος, συγγραφέας), Νόρα Πυλόρωφ Προκοπίου (μεταφράστρια, συγγραφέας).

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής με θέμα “Βλέμματα στη Θεσσαλονίκη”.