Ξεκίνησε χθες, με θεματολογία τις «Πόλεις του παρελθόντος», ο υπό τον τίτλο «Λογοτεχνικές αποτυπώσεις της πόλης», κύκλος τεσσάρων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εξετάζονται από ειδικούς επιστήμονες οι τρόποι με τους οποίους αποτυπώνεται η πόλη στη λογοτεχνία και στις εικαστικές τέχνες. “Η πόλη πρωταγωνιστεί, είναι το πεδίο δράσης και το κομβικό σημείο όπου συναντώνται οι τέχνες και τα γράμματα”, επισήμανε η υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κατερίνα Σχοινά.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το ΔΗΠΕΘΕ συνεργάζεται με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του ανοίγματος στην τοπική με σκοπό την υλοποίηση δράσεων, όπως σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου.

Η θεματολογία της δεύτερης συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, έχει ως εξής: «Η Θεσσαλονίκη στη λογοτεχνία»: «Η Θεσσαλονίκη στο έργο των θεσσαλονικέων πεζογράφων» / Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), «Εισαγωγή στην πεζογραφία του Θωμά Κοροβίνη και της Νόρας Πυλόρωφ Προκοπίου» / Χρύσα Σιρλώπη (φιλόλογος), «Συγγραφείς μιλούν για τη Θεσσαλονίκη στο έργο τους» / Θωμάς Κοροβίνης (φιλόλογος, συγγραφέας), Νόρα Πυλόρωφ Προκοπίου (μεταφράστρια, συγγραφέας).

Το πρόγραμμα των άλλων δύο συναντήσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.