Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι σταδιακά, με τις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, να μειώνεται ο αριθμός των συμβασιούχων, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι “φυσικά στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα μπορούν να συμμετάσχουν και θα προσμετράται η εμπειρία τους”.

Την ίδια στιγμή η υπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ στην οποία καταλόγισε “φανερή πρόθεση να απολύσει τους συμβασιούχους”. “Και φυσικά δεν ισχύουν τα περί αύξησης του αριθμού τους και κομματικών προσλήψεων, όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, υπήρξε μείωση. Το 2016 ήσαν 49.448 και φέτος, το 2018, 47.179″, πρόσθεσε.

“Όλες οι προσλήψεις συμβασιούχων γίνονται με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ”, συμπλήρωσε η υπουργός, καθώς και οτι “με βάση την αναλογία 1 προς 1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), το 2019 αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ εάν εφαρμοστεί η πρόταση της ΝΔ για αναλογία 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), τότε ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται στις 1.581 θέσεις, οι οποίες οριακά θα κάλυπταν τις ανελαστικές ανάγκες που αφορούν στις στρατιωτικές σχολές, στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας κλπ”.

“Επομένως τα στελέχη της ΝΔ παραπλανούν τους πολίτες όταν διαβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις στην υγεία και στην παιδεία”, επισήμανε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

πηγή: e-dimosio.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr