Στους Κωνσταντινουπολίτες της Αθήνας παρουσιάστηκε το βιβλίο του πρώην βουλευτή Ροδόπης και πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τίτλο “Θράκη: το επόμενο βήμα…”, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

3Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ.  Αυγενάκης, και δια του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καΐσα, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης.

Για το βιβλίο παρέμβαση έκαναν ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών κ. Βασιαγεώργης και ο Αν. Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγ. Συρίγος, ο οποίος τόνισε ότι “ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως πολιτικός αλλά και ως συγγραφέας “έφερε” τη Θράκη στην Αθήνα, σοκάροντας όσους μέχρι σήμερα αδιαφορούσαν….”.

Για τη Θράκη μίλησε ο συγγραφέας παρουσιάζοντας τη γεωπολιτική της αξία, την ανοιχτή της κοινωνία, τα φυσικά και επίκτητα επενδυτικά κίνητρα της περιοχής, και λέγοντας αλήθειες για λάθη και παραλείψεις της ελληνικής πολιτείας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντης, οι βουλευτές Έβρου Τ. Δημοσχάκης και  Σερρών Κ. Καραμανλής, ο πρ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης, οι εξειδικευμένοι στα Ελληνοτουρκικά Πρέσβεις (ε.τ.) Κακλίκης, Αλεξανδρής και Πλατής, εκπρόσωποι φορέων και άλλων συλλόγων, πλήθος κόσμου και νεολαίας.

2Συγκινητική ήταν η παρουσία στο ακροατήριο και καθηγητών του συγγραφέα από τα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια: Του Κωνσταντινουπολίτη φιλολόγου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κ. Κωνσταντινίδη από το 1ο Λύκειο Κομοτηνής, και του ομότιμου Καθηγητή Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής κ. Ι. Βούλγαρη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του Ευριπίδη Στυλιανίδη ως νεολαίου.