Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κομοτηνής, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δια του εκπροσώπου της Νίκου Φακιρίδη, απέρριψε τα ψηφίσματα τόσο της ΚΕΔΕ όσο και των Φορέων της Ροδόπης, καταθέτοντας τη δική της πρόταση ψηφίσματος, η οποία έχει ως εξής:

«Την Κυριακή δεν διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα. Δεν ψηφίζουμε νέα μνημόνια. Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα. Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αξιοποιούμε την εμπειρία μας.

Απορρίπτουμε την πρόταση της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ., όπως και την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί και οι δύο περιέχουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα κόμματα που στηρίζουν το «ναι» (ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ), όπως και τα κόμματα που στηρίζουν το «όχι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΝΕΛ), θεωρούν μονόδρομο τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιδιώκουν με τα ψευτοδιλήμματα του δημοψηφίσματος να σε μετατρέψουν σε συνένοχο στην πολιτική τους. Είναι αυτή η πολιτική που δεν επιτρέπει στη δημοτική αρχή να μειώσει δραστικά και να καταργήσει τα δημοτικά τέλη. Να παρέχει δωρεάν και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία για τα παιδιά μας. Να λειτουργήσουν οι δημοτικές κατασκηνώσεις. Να προσλάβει προσωπικό για την καθαριότητα. Να κατασκευάσει παιδικές χαρές και πλατείες, δρόμους και πεζοδρόμια. Να κάνει έργα άμεσης ανάγκης για την προστασία της λαϊκής οικογένειας.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στην εργατική τάξη, στους ανέργους, στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία.

Ξεπερνάμε τον φόβο και την τρομοκρατία, τις αυταπάτες και την αναμονή. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση, προς όφελος του λαού, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς μνημόνια και δεσμεύσεις, με τον λαό οργανωμένο και νοικοκύρη στον τόπο του.

Την Κυριακή δε διαλέγουμε μνημόνια.

Το μοναδικό πραγματικό «ΟΧΙ» είναι αυτό που προτείνει το ΚΚΕ.

ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ / ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης.

Αποδέσμευση από την Ε.Ε., με το λαό στην εξουσία».

ΦΑΚΙΡΙΔΗΣΣτην τοποθέτησή του ο κ. Φακιρίδης, ανέφερε:

«Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατέθεσε αίτημα στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέα δανειακή σύμβαση – θηλιά για τον λαό, που θα συνοδεύεται από το 3ο Μνημόνιο. Ένα ακόμα Μνημόνιο που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός. Ακριβώς μια μέρα μετά, ο πρωθυπουργός έστειλε στους θεσμούς και τον κατάλογο των μνημονιακών μέτρων που η ελληνική συγκυβέρνηση είναι πρόθυμη να πάρει ώστε να λάβει το νέο δάνειο. Ένας κατάλογος που είναι στην ουσία ίδιος με την πρόταση που είχαν καταθέσει οι θεσμοί – τρόικα μόλις το περασμένο Σάββατο.

O ίδιος άνθρωπος βγήκε και μίλησε στον λαό για να πει ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει το τέλος των μνημονίων!

Τι περιμένει τον λαό με αυτές τις προτάσεις; Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων μέσω ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούν να πληρώσουν, μεγάλες αυξήσεις στον ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, νέα καρμανιόλα στα εργασιακά, και πολλά ακόμα σαν κι αυτά που τόσα χρόνια βαραίνουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι – ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα – το «όχι» στο οποίο καλεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι ένα μεγάλο «ναι» στα νέα μνημόνια, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Εκεί οδηγούν τον λαό αυτές οι τραγικές για τα συμφέροντά του εξελίξεις. Είναι τα αποκαλυπτήρια όλων εκείνων που εδώ και μήνες κοροϊδεύουν αισχρά τον λαό με «σκισίματα των μνημονίων», «η Ευρώπη αλλάζει», «συμμαχίες του νότου», «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση-ο λαός στην εξουσία», «νταούλια και ζουρνάδες» και πάει λέγοντας.

Την ίδια στιγμή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αστικές πολιτικές δυνάμεις, υποβοηθούμενες από την τακτική της συγκυβέρνησης, εκδηλώνουν έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό σε βάρος του λαού, επιδιώκοντας να αποσπάσουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Είναι η άλλη όψη της πολιτικής απάτης. Το συμπέρασμα είναι ότι είτε ψηφίσει ο λαός «όχι» είτε «ναι», τη Δευτέρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα μνημόνια!

Γι’ αυτό ο λαός την Κυριακή πρέπει να πει το δικό του «ΟΧΙ», να ακυρώσει τον εκβιασμό και την εξαπάτηση. Να πει «ΟΧΙ», και στην πρόταση των Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ., και στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την Ε.Ε. με τον λαό στην εξουσία, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ».