ΦΑΚΙΡΙΔΗΣΣε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Κομοτηνής αναφέρει:

«Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να κλείσουν, βρίσκονται δεκάδες κοινωνικές δομές σ’ όλη τη χώρα, φυσικά και στον Δήμο Κομοτηνής.

Γιατί έχει σταματήσει η χρηματοδότησή τους και δεν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για κάλυψη του κενού.

Αντίθετα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ως “ιδέες” διάφορα σενάρια, που στοχεύουν να πληρώνεται το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών δομών ή ένα μέρος του από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα, τεράστιο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα στο σύνολό τους οι Δήμοι της χώρας και ο δικός μας, καθώς λήγουν συμβάσεις εργαζομένων  είτε συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίσταται.

Τους επόμενους τρεις μήνες με την ανάληψη των νέων Δημοτικών Αρχών, αν δεν αντιμετωπιστούν κάποια ζητήματα τώρα, θα καταρρεύσουν κάποιες δομές.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” διεκδικεί πλήρη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες, το «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.τ.λ., από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλου του προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να ζητάμε “το ελάχιστον”, δηλαδή τα ποσά που δόθηκαν την περίοδο 2013 – 2014, με βάση τα οποία έμειναν έξω 21.000 παιδιά πανελλαδικά. Το αντίθετο, πρέπει να απαιτήσουμε από τη νέα πολιτική ηγεσία να εγγυηθεί τη χρηματοδότηση για να υπάρχουν αυτές οι δομές, αλλά και να παρθούν μέτρα και για νέες, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες».