Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση κοιλιακών προσαγωγών

ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΙ

Άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους προσφέρει στους αθλητές η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τοποθέτηση πλέγματος!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών τα οποία παρουσιάστηκαν στο  22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής που έγινε στο Παρίσι, η επέμβαση είναι απόλυτα ασφαλής και έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, το 95% των χειρουργημένων αθλητών επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μέσα σε 40 ημέρες! Αντίθετα, η αντιμετώπιση της κήλης με ανοιχτό χειρουργείο, κρατά τον αθλητή 3-4 μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων!

Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης της κήλης των αθλητών είναι πολλά, καθώς στο παρελθόν η μη σωστή αντιμετώπιση της κήλης ήταν η αιτία εκατοντάδες λαμπροί αθλητές να διακόψουν την καριέρα τους.

Ο χειρουργός κ. Αναστάσιος Ξιάρχος.
Ο χειρουργός κ. Αναστάσιος Ξιάρχος.

«Η λαπαροσκοπική εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση με τοποθέτηση πλέγματος (T.E.P), πραγματοποιείται μέσα από τρεις τομές των πέντε χιλιοστών στο δέρμα, χωρίς διατομή περιτονιών, απονευρώσεων ή μυών, και προσφέρει ταχύτατη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους», αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

«Το σημαντικότερο», προσθέτει ο Δρ. Ξιάρχος , «είναι το γεγονός ότι η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο περιορίζεται σε λίγες μόνο ώρες, μέχρι το πολύ μία μέρα. Ο αθλητής μετά το χειρουργείο μπορεί να περπατήσει και να καθίσει την ίδια μέρα, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες όπως είναι το μπάνιο, το ανέβασμα μιας σκάλας, η οδήγηση, το σήκωμα βάρους μέχρι πέντε κιλά, ακόμα και οι σεξουαλικές δραστηριότητες, αποκαθίστανται μέσα σε διάστημα 3-5 ημερών».

Η λαπαροσκοπική επέμβαση εγγυάται ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, μια και δεν υπάρχει ουλή, ενώ από ιατρικής πλευράς επισημαίνεται η μη δημιουργία φλεγμονών, αλλά ούτε και μετεγχειρητικών λοιμώξεων.

Οι τραυματισμοί της βουβωνικής χώρας αποτελούν το 2-5% όλων των αθλητικών τραυματισμών. Η πρώιμη διάγνωση και σωστή θεραπεία έχουν μεγάλη σημασία, προκειμένου να μη γίνουν αυτές οι ενοχλήσεις χρόνιες, με καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα των αθλητών.

ΚΗΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Το Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, ή αλλιώς κήλη των αθλητών, είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, αρσιβαρίστες και αθλητές του στίβου.

Κι αυτό, γιατί οι σημερινοί παίκτες είναι πιο «επιθετικοί», οι απαιτήσεις περισσότερες, οι δυνάμεις που ασκούνται είναι μεγαλύτερες, οι  προπονήσεις σαφώς πιο έντονες, και τα διαστήματα ξεκούρασης στους  επαγγελματίες πολύ μικρά.

Οι παράγοντες αυτοί κάνουν τους τραυματισμούς στην περιοχή που  προαναφέραμε πολύ πιο συχνούς.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας και στην ηβική σύμφυση, που μερικές φορές είναι τόσο έντονο που ο επαγγελματίας αθλητής μπορεί να εγκαταλείψει ακόμη και μια λαμπρή καριέρα. Ο πόνος αντανακλά στον προσαγωγό ή στους όρχεις, και γίνεται εντονότερος με τον βήχα ή το φτέρνισμα, ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Παθήσεις που περιλαμβάνονται στο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών είναι:

-Τενοντοπάθεια των προσαγωγών, του λαγονοψοίτου, του ορθού κοιλιακού.

-Κατάγματα εκ κοπώσεως ηβικού οστού, του αυχένα του μηριαίου.

-Τραυματική ηβική οστείτης.

-Παγίδευση του θυρεοειδούς νεύρου.

Οι παθήσεις αυτές μπορεί να είναι αποτέλεσμα:

Χαλάρωσης του έξω βουβωνικού στομίου.

-Ρήξη της απονεύρωσης του έξω λοξού, του κοινού καταφυτικού τένοντα, του εγκάρσιου κοιλιακού.

-Διαχωρισμός βουβωνικού συνδέσμου.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ 

Κλινικά είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στην κήλη των αθλητών και στα άλλα αίτια βουβωβικού άλγους. Για τη διαφοροδιάγνωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακτινογραφίες, υπέρηχους, κοιλογραφίες, μαγνητική τομογραφία, ώστε να αποκλείσουμε τις άλλες αιτίες.

Η διάγνωση του βουβωνικού άλγους στους αθλητές είναι δύσκολη για δύο λόγους:

1) η ανατομία της περιοχής είναι πολύπλοκη

2) συνήθως συνυπάρχουν 2-3 διαφορετικοί τραυματισμοί.

Πληροφορίες: www.axiarchos.gr  / 2107296584 / 6938340082

πηγή: cosmos επικοινωνία

επιμέλεια: inkomotini

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood