- του Δημήτρη Τζελέπη, φοιτητή Γλώσσας-Φιλολογίας-Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, του ΔΠΘ.
Ένα λάθος ενός ρεαλιστή πολιτικού του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είπε ότι «μία είναι η Μακεδονία και αυτή είναι Ελληνική».
Ένα άλλο λάθος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που δεν συμφώνησε σε Σλαβομακεδονία.
Ούτως ή άλλως είναι και Σλάβοι και έχουν και ένα κομμάτι της Μακεδονίας γεωγραφικά και ιστορικά πάντα.
Για το συλλαλητήριο της Αθήνας προσωπικά είμαι αντίθετος, εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια και ζητωκραυγές.
Αυτό το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε. Τόσα χρόνια μας ταλαιπωρεί και ανυψώνει και πυροδοτεί τα πάθη. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστησαν ο στρατηγός Φράγκος που μίλησε και για γυφτοσκοπιανούς και ακούσαμε το σύνθημα «είναι τρελός ο στρατηγός». Από το «να καεί η π……να η βουλή», στο άλλο άκρο. Κύριε στρατηγέ αφιππεύσατε, κοινώς κατεβείτε από το καλάμι.
Γιατί η ΝΔ έτρεξε να στηρίξει και φαίνεται ότι στηρίζει υπογείως το συλλαλητήριο στην Αθήνα και κρύβεται πίσω από άλλους; Μάλλον ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια κούρσα για το Μαξίμου θεώρησε ότι πρέπει να ψαρέψει και στα νερά των συλλαλητηρίων. Φαίνεται ότι υποκύπτει στην παραδοσιακή λαϊκή δεξιά που ζητάει άλλου τύπου αντιμετώπιση σε διάφορα ζητήματα. Στην ΝΔ υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν σε μια λύση και σε μια άλλη πολιτική, όπως είναι και ο ίδιος ο αρχηγός.
Η εκκλησία πάλι υπέπεσε σε σοβαρά λάθη. Δεν άκουσε τις μετριοπαθείς φωνές ανάμεσα στους ιεράρχες, αλλά προτίμησε τον δρόμο των συλλαλητηρίων και της φωνασκίας. Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος διατύπωσε μια σωστή θέση για το ζήτημα του συλλαλητηρίου. Η εκκλησία είναι για άλλα πράγματα όχι πολιτικά. Λόγο να έχει, όχι όμως πολιτικό.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος διοργανώνει το συλλαλητήριο; Γράφονται πολλά ακραία στο διαδίκτυο, όπως «θα τελειώσουμε τους πολιτικούς και θα μπούμε στη βουλή να τους βγάλουμε». Από τους αγανακτισμένους του 2011 στο τώρα. Αυτοί που εμφανίζονται σαν διοργανωτές έχουν ακραίες απόψεις, θεωρούν προδότες Τσίπρα και Παυλόπουλο. Όλοι αυτοί έχουν καλό σκοπό; Ή θα ζήσουμε και πάλι έκτροπα; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα παρεισφρήσουν «ακραία» στοιχεία; Και μην ξεχνάτε, μετά την Κυριακή ακολουθεί Δευτέρα. Και τα παιδιά θα πρέπει να πάνε σχολείο να μάθουν ιστορία, αρχαία και ελληνικά.
ΥΓ: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιώθηκε σε αυτό ότι θα το ξεχνούσαμε σε δέκα χρόνια. Αντίθετα το θυμόμαστε και όλο αυτό έχει ακουμπήσει και όλα τα ανθεκτικά υλικά της πολιτικής. Θα γεννηθεί ένα αντισυστημικό κύμα;