– Μια ακόμη πρωτοποριακή ενέργεια του δραστήριου συλλόγου.

Λέσχη ανάγνωσης παιδικού βιβλίου, εντάσσει στα τμήματά του ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, θέλοντας να συνεχίσει τα καινοτόμα του προγράμματα και να  φέρει τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις αξιοποιώντας τα τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του,  καθώς και σύγχρονα παιδικά βιβλία, αλλά και παραδοσιακά παραμύθια.

Με αφετηρία το παιδικό βιβλίο, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών, στη συγγραφή δικών τους ιστοριών, και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τους ήρωές τους να ζωντανεύουν με την έκδοση και την ψηφιοποίηση του βιβλίου τους. Παράλληλα, θα παίζουν αλλά και θα κατασκευάζουν λεξιλογικά, επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη της φαντασίας, της κριτικής ικανότητας, και κυρίως στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου των παιδιών.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα:

  • ένα που θα απευθύνεται σε παιδιά  προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (4-7 ετών),
  • και ένα για παιδιά σχολικής ηλικίας (8-11 ετών).

Υπεύθυνη της Λέσχης ανάγνωσης παιδικού βιβλίου, θα είναι η κ. Ερμιόνη Κοκκαλιάρη, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία.

Κάθε φορά, δε, αμέσως μετά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Λέσχης, θα ακολουθεί βιντεοπροβολή παιδικών ταινιών ή ψηφιοποιημένων παιδικών βιβλίων, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου.

Πληροφορίες δίδονται από τη Γραμματεία του Συλλόγου, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του (τηλ. & fax 2531070927 / e-mail: evritesrodopis@yahoo.gr).