Για πρώτη φορά εκπρόσωπος της Θράκης, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ), κ. Κώστα Χατζημιχαήλ, ο οποίος στις αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της ΕΣΕΕ, κατέλαβε την 9η έδρα του επικρατήσαντος συνδυασμού «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κορκίδη, από τις 20 που εξασφάλισε ο συνδυασμός επί συνόλου 25 εδρών.

Ο κ. Χατζημιχαήλ συγκέντρωσε περίπου το 55% των ψήφων των εκλεκτόρων των Ομοσπονδιών της ελληνικής επικράτειας που επέλεξαν τον νικητή συνδυασμό, και συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ ως εκλεγμένος στην πρώτη δεκάδα προτίμησης. Η επιτυχία τόσο του ιδίου, όσο και της ΟΕΕΘ, είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για την πρώτη ιστορική εκλογή εκπροσώπου της Θράκης στο Διοικητικό Συμβούλιο της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΕΘ και οι εκλεγμένοι Θρακιώτες αντιπρόσωποί της στην ΕΣΕΕ, συγχαίρουν με ανακοίνωσή τους τον κ. Χατζημιχαήλ, και του εύχονται «καλή δύναμη στην τριετή θητεία του στο όργανο της Συνομοσπονδίας».

Αύριο Τετάρτη 9/12, ο κ. Κορκίδης, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού, θα καλέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε Σώμα, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΣΕΕ.

– Έλαβαν μέρος 378 εκλέκτορες  από όλη την επικράτεια, επί συνόλου 410 (ποσοστό συμμετοχής άνω του 92%)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κορκίδη έλαβε 287 ψήφους (ποσοστό 80%), και κατέλαβε είκοσι (20) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Με αλφαβητική σειρά εξελέγησαν οι:

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΗ

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΓΙΟΥΜΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΣ

ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Τους εκλεγέντες ακολούθησαν ως επιλαχόντες με σειρά εκλογής οι:

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ

ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΑΤΖΟΦΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΣΙΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» έλαβε 44 ψήφους (ποσοστό 12%), και κατέλαβε τρεις (3) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:

ΡΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:

ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Συνδυασμός «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» έλαβε 31 ψήφους (ποσοστό 8%), και κατέλαβε δύο (2) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:

ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή:

ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» έλαβε 301 ψήφους, καταλαμβάνοντας και τις πέντε (5) έδρες. Με σειρά εκλογής εξελέγησαν οι:

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΟΠΟΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ