Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facbook, ο τέως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Κώστας Κατσιμίγας, χαρακτηρίζει “Ανεπιθύμητο Πρόσωπο – PERSONA NON GRATA”, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, αν ο τελευταίος κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή την ερχόμενη Τρίτη 14/3 για τα εγκαίνια της ολοκλήρωσης του Κάθετου Άξονα Κομοτηνής-Βουλγαρίας, δεν ανακοινώσει την πλήρη λειτουργικότητα της οδού, δηλαδή την άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων.

Αναλυτικά η θέση του κ. Κατσιμίγα:

“Την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαρτίου θα έρθει στη Κομοτηνή προκειμένου να εγκαινιάσει τα τελευταία έξι χιλιόμετρα του κάθετου άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Σπίρτζης υπήρξε ηγέτης της κομματικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στον χώρο των Μηχανικών για πάνω από μία δεκαετία, και με την ιδιότητα αυτή και τη συνδρομή της αντίστοιχης παράταξης μηχανικών της ΝΔ, έγινε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στην Ξάνθη και είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο των μηχανικών στην περιοχή μας.

Στην εποχή της Πασοκικής παντοδυναμίας του και πριν ακόμη να γίνει πρόεδρος του ΤΕΕ, είδε αρκετά φιλαράκια του να τοποθετούνται σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις και σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, ιδρύματα, κ.λπ.

Με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, επιλέχθηκε από τον Πρωθυπουργό και ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Η ξαφνική μεταγραφή Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε και με τη μεταγραφή αρκετών από τους φίλους του στον χώρο του ΤΕΕ, από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά και “αξιοποιήθηκαν” σε κυβερνητικές θέσεις και οργανισμούς και ελεγχόμενες από το κράτος επιχειρήσεις που εποπτεύει το Υπουργείο στο οποίο προΐσταται.

Τη Δευτέρα ο Σπίρτζης θα έρθει να εγκαινιάσει έναν δρόμο που έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί μία από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου της χώρας και εμφανίζει τρομακτικούς αριθμούς αφίξεων με προορισμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια. Είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι αυτό ο Σπίρτζης το αγνοεί και έρχεται απλά να κάνει τη φιγούρα του. Τα έξι χιλιόμετρα που θα εγκαινιάσει ο Σπίρτζης συμπληρώνουν άλλα δεκαέξι ήδη κατασκευασμένα, ενός δρόμου που οδηγεί στον μεθοριακό σταθμό Νυμφαία/Μακάζα, ο οποίος εξ αιτίας εσφαλμένων αποφάσεων και επιλογών του ΥΠΕΞ σήμερα υπολειτουργεί διότι όπως ξέρουμε, χωρίς κανέναν λόγο, δεν επιτρέπεται η διέλευση λεωφορείων και φορτηγών.

Οι υπόλοιπες δίοδοι προς τη Βουλγαρία που εξυπηρετούσαν πρωτίστως βουλγαρικά συμφέροντα (χιονοδρομικά κέντρα κ.λπ.), είχαν εγκαινιαστεί από Προέδρους Δημοκρατίας (Παπούλιας, Εξοχή Δράμας-Bansko και Κυπρίνο) και Πρωθυπουργούς (Παπανδρέου, Θέρμες Ξάνθης-Pamporovo).

Η δίοδος της Νυμφαίας από την οποία διέρχονται 3.000.000 τουρίστες ετησίως (κυρίως Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Μολδαβοί, Ουκρανοί και Ρώσοι), εγκαινιάστηκε από τους δύο τοπικούς Περιφερειάρχες Αριστείδη Γιαννακίδη και Μπίσερ Νικόλοφ στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο Σπίρτζης εάν δεν κομίζει κατά την άφιξη του την ανακοίνωση της πλήρους λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας, είναι κατά την άποψη μου Ανεπιθύμητο Πρόσωπο – PERSONA NON GRATA.

Καλύτερα να πάει να εγκαινιάσει κανέναν επαρχιακό δρόμο έξι χιλιομέτρων στη Λακωνία που είναι και πλησιέστερα στην Αθήνα, ή καλύτερα να πάει να εγκαινιάσει τον κάθετο άξονα Σιάτιστας- Κορυτσάς (Αλβανία) που είναι κανονικός αυτοκινητόδρομος σαν την ΕΓΝΑΤΙΑ και οδηγεί στην αλβανική πόλη των 50.000 κατοίκων και τη δικιά μας Καστοριά (Σημαιοφορίδης-Πετσάλνικος, για να μη ξεχνιόμαστε) των 15.000 κατοίκων… Έχω την εντύπωση ότι εκεί εγκαίνια δεν έγιναν. Ας σπεύσει λοιπόν. Εδώ στο κάτω-κάτω, έναν δρόμο έκαναν απλής ορεινής διαδρομής, και ας περνούν 3.000.000 άνθρωποι τον χρόνο!”.