ΟΣΔΕΔήλωση νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου Κομοτηνής με την παράταξη του «Σπάρτακου», κ. Κώστα Καραΐσκου:

«Στις 26 Ιουνίου 2014 είχαμε ανακοινώσει με δελτίο Τύπου την πρωτοβουλία μας και την πετυχημένη παρέμβασή μας στις υπηρεσίες του υπουργείου, με την οποία άλλαζε το ληστρικό καθεστώς των δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ).

Μέχρι τη στιγμή εκείνη αρκετοί αγρότες (με τον φόβο της απώλειας των επιδοτήσεων) είχαν σπεύσει να πληρώσουν τα υπέρογκα φετεινά ποσά εκατοντάδων ευρώ και κανένας πολιτικός παράγοντας δεν είχε μιλήσει συγκεκριμένα για αλλαγές.

Ο κ. Κώστας Καραΐσκος
Ο κ. Κώστας Καραΐσκος

Μόνον εμείς, που παρεμβαίνοντας είχαμε διασφαλίσει τον τρόπο της μεταβολής γράψαμε ότι επίκειται η αλλαγή στάσης του υπουργείου εντός ημερών. Μετά βεβαίως είχαμε και γραφικά ειδησάρια «βουλευτικού ενδιαφέροντος» σαν αυτό της ερώτησης Χατζηοσμάν για το θέμα, όταν είχε πια κριθεί το παν. Να πουν κι αυτοί ότι κάτι έκαναν, ότι βρίσκονται εδώ…

Προχθές λοιπόν ανακοινώθηκε η αλλαγή αυτή μετά από σύσκεψη και «μετά τις αντιδράσεις από μερίδα αγροτών για την υψηλή τιμολόγηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ», όπως γράφτηκε στον Τύπο. Δεν εξηγείται όμως το πώς έπεσαν τόσο οι τιμολογήσεις αυτές και γλιτώνουν οι αγρότες τόσα χρήματα. Τουλάχιστον οι αγρότες της περιοχής μας ξέρουν».