“Τους έχει πιάσει τρομερός καημός και γι’ αυτό έκαναν το πολύ … “έξυπνο” από στρατηγικής άποψης, την ώρα που η χώρα συζητούσε το ζήτημα του χρέους, αυτοί έβαζαν στον δημόσιο διάλογο σε Ελλάδα και Ευρώπη το θέμα της περικοπής των συντάξεων“, σημείωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ρ/σ “105,5 Στο Κόκκινο”.

“Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χατζηδάκης, κόντεψε να κάνει παρατήρηση από βήματος της Γερουσίας στον καθ’ ύλην αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, επειδή τόλμησε να πει ότι και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να δούμε”, συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης, και εκτίμησε ότι “η ΝΔ σε αυτό το ζήτημα δεν ενδιαφέρεται για το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν περικοπές, ενδιαφέρεται να γίνουν περικοπές για να φορτωθεί το πολιτικό κόστος ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απολαύσει η ίδια πολιτικά οφέλη”.

Όσον αφορά αυτό καθ΄αυτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το μέτρο των μειώσεων των συντάξεων, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι “αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που είπε ο κ. Μοσκοβισί, δηλαδή να περιμένουμε το Φθινόπωρο τα στοιχεία της οικονομίας, του πλεονάσματος, του ΕΦΚΑ. Εάν είναι θετικά, βεβαίως θα πρέπει να εξετάσουμε πολιτικά και τεχνοκρατικά όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κοινωνικός πόνος”.