«Απερίσκεπτη» χαρακτηρίζει την εξαγγελία της κυβέρνηση για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, ο Αντιπρόεδρος της  Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος, Μέλος του Τομέα Άμυνας της ΝΔ, και Πρόεδρος του  Συλλόγου  Ξυλαγανιωτών Αττικής, Κωνσταντίνος  Ιατρίδης.

Χαρακτηριστικά τονίζει:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο κ. Γαβρόγλου προκαλεί, και αυτή τη φορά με τις εξαγγελίες του για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα! Δικαιολογημένη ανησυχία και οργή έχουν προκαλέσει στους Θρακιώτες και ιδιαίτερα στους Ροδοπαίους  και την Πανεπιστημιακή κοινότητα του ΔΠΘ.

Και ευλόγως τίθεται το ερώτημα, άραγε οι υπάρχουσες Νομικές Σχολές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή) καθώς και οι χιλιάδες άνεργοι η υποαπασχολούμενοι νομικοί δεν  επαρκούν για να καλύψουν  τις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας; Η απόφαση αυτή θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για το ΔΠΘ καθώς θα οδηγήσουν στην αποδυνάμωση και την υποβάθμιση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.

Αυτό βέβαια δεν ενδιαφέρει τον Υπουργό καθότι με την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα θα γίνουν και προσλήψεις Διοικητικού Προσωπικού και μελών ΔΕΠ που θεωρώ είναι η επιδίωξη της Κυβέρνησης προκειμένου να βολέψει τα δικά της παιδιά (ψηφαλάκια είναι αυτά).

Η απόφαση αυτή κ. Υπουργέ είναι ακατανόητη, άδικη, υποβαθμίζει τη Θράκη και πρέπει άμεσα να την πάρετε πίσω! Οι Ροδοπαίοι θα αντισταθούμε! Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον!».