Κόντρα με φόντο τα κλειστά σχολεία στην Αλεξανδρούπολη

«Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να βρίσκονται στα σχολεία τους προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτήρια».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με αφορμή τη συνέχιση της διακοπής των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στη χωρική του επικράτεια, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, που σε απαντητική ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προτροπή «επιεικώς περιττή».

Στην ουσία ο κ. Κεραμάρης εγκαλεί τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι «μπαίνει σε ξένα χωράφια» και τον καλεί να απευθύνεται αρμοδίως στις διοικήσεις των οικείων εκπαιδευτικών φορέων για οποιαδήποτε μελλοντική, αντίστοιχη ανάγκη του Δήμου του.

Η ανακοίνωση-απάντηση που εκδόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή το δελτίο τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ιδιαιτέρα το προτρεπτικό σκέλος αυτού, αναφέρει τα εξής:

«Το προσωπικό – Διευθυντές και εκπαιδευτικοί – όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας, μεταξύ των οποίων και αυτών που βρίσκονται εντός του γεωγραφικού χώρου που περικλείει το Δήμο Αλεξανδρούπολης, όλες αυτές τις ημέρες, από τις 08-01-2017, που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί προσωρινά, εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση, προκειμένου να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα καταστήσει πιο εύκολη, ομαλή και ταχεία την επαναλειτουργία τους, με τους Διευθυντές αυτών να έχουν καθημερινή παρουσία στα σχολεία όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, η προαναφερθείσα προτροπή του Δήμου κρίνεται, επιεικώς, περιττή.

Επιπρόσθετα, σε οποιαδήποτε μελλοντική, αντίστοιχη ανάγκη του Δήμου αλλά και οποιουδήποτε άλλου φορέα να επικοινωνήσει με εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς μας, συνιστούμε να το πράξει διά των αντίστοιχων Διευθύνσεων Π/θμιας ή/και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, πρακτική που και η υπηρεσία μας ακολουθεί, όταν απευθύνεται σε δημόσιους υπαλλήλους άλλου φορέα, είτε του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είτε άλλου Υπουργείου».