Θέμα εγκυρότητας διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή μετά από ονομαστική ψηφοφορία και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έθεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος, της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες, για τις οποίες θα ενημερωθείτε».

«Η πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής. Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;» αναφέρει η ΝΔ.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πλέον προφανές ότι έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την αλλαγή της στάσης της Βουλής ως προς την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Είναι αποφασισμένη αντί να λειτουργεί  ως παράγοντας θεσμικής ηπιότητας και συναίνεσης, να λειτουργεί ως πρόξενος σύγκρουσης και έντασης», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά», επισημαίνει η Χρυσή Αυγή.

πηγή: imerisia.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr