Ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Κομοτηνή 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο Chris&Eve, στην Κομοτηνή, η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην ολομέτωπη επίθεσή του προς την κυβέρνηση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «οι εκλογές σήμερα δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο, είναι η λύση του προβλήματος του τόπου».

Στην ενότητα της ομιλίας του, η οποία αφορούσε στη Θράκη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πεπεισμένος ότι οι πολιτικές που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μπορούν να απογειώσουν αναπτυξιακά την περιοχή. «Πιστεύω ακράδαντα», τόνισε χαρακτηριστικά, «ότι με τη δικιά μας πολιτική πρόταση η Θράκη μπορεί να απογειωθεί αναπτυξιακά».

Απαριθμώντας τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής, διέκρινε ότι «δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια έχει μείνει πίσω», χαρακτηρίζοντας «πραγματικά θλιβερό και εξοργιστικό» το γεγονός ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί αυτά τα πλεονεκτήματα.

Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως επισήμανε, αποτελεί προτεραιότητα ο σχεδιασμός αναπτυξιακών πολιτικών για τη Θράκη, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρόκρινε τις πολιτικές μείωσης της φορολογίας, προώθησης των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, βελτίωσης του χωροταξικού και ενίσχυσης του τουρισμού.

Στην ειδική αναφορά του στον αγωγό ΤΑΠ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας της Ελλάδας να αναδειχτεί σε έναν ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Τέλος, έμφαση έδωσε και στην ανάδειξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ως πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ με τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην Κομοτηνή, σε νεότερη ανάρτηση…