– Εντός δεκαημέρου οι ανακοινώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο περιοδείας του στην Άρτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ότι “η ΝΔ θα στηρίξει όλους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε επίσης να στείλει και μήνυμα σε όσα “γαλάζια” στελέχη σχεδιάζουν “αντάρτικα” στις περιφερειακές εκλογές. “Έχω τη λογική απαίτηση τα στελέχη αυτά να συντάσσονται με τις επιλογές του κόμματος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

“Αποδίδω μεγάλη σημασία στις εκλογές διότι πιστεύω στην ουσιαστική αποκέντρωση, και έχει πολύ μεγάλη σημασία η αυτοδιοίκηση να έχει τους πόρους και τα εργαλεία προκειμένου να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της, και γι’ αυτό επιμένω σε σημαντικές τομές όπως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ το 2021, όταν θα είμαστε έτοιμοι, στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ίδιους τους Δήμους να καθορίζουν τους φόρους ακίνητης περιουσίας. Μας ενδιαφέρουν προφανώς και τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Δεν θέλουμε και δεν νομιμοποιούμαστε να παρεμβαίνουμε σε υπερβολικό βαθμό στο πως κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί. Το ίδιο δεν ισχύει στις Περιφέρειες. Επειδή είναι εργαλεία που υλοποιούν αναπτυξιακή πολιτική, έχουμε πει ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη και θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε με τη σημαία της ΝΔ όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες γίνεται. Θα ανακοινώσουμε εντός των επόμενων δέκα ημερών τις επιλογές μας. Θα στηρίξουμε όλους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Κομματική πειθαρχία είναι μια βαριά λέξη. Η ΝΔ κάνει την επιλογή της. Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να διεκδικήσει τη ψήφο των συμπολιτών. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν στελέχη που είναι σε θέσεις κομματικές της ΝΔ, έχω τη λογική απαίτηση τα στελέχη αυτά να συντάσσονται με τις επιλογές του κόμματος”.

Δοθέντων των παραπάνω, λοιπόν, η ΝΔ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ απ’ ότι φαίνεται θα “ποντάρει” στον Χρήστο Μέτιο.