– «Η παράταξη χρειάζεται ιδρυτικό συνέδριο την Άνοιξη όπου θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό αλλά και θα επαναπροσδιορίσει και θα εκσυγχρονίσει την ιδεολογική φυσιογνωμία της κάνοντας ένα γενναίο άνοιγμα σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που σήμερα είναι ορφανές. Η Ελλάδα που κρατάει όρθια τη χώρα, που ξυπνάει νωρίς, δεν έχει πολιτική έκφραση σήμερα». 

– «Μια εξεταστική θα βοηθούσε στο να απαντηθούν τα ερωτήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». 

Σε συνέντευξή στο «Mega» o υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης σε μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου, σημειώνοντας: «Τους ζητάμε να επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανασυγκροτηθεί από το μηδέν οργανωτικά. Αν εκλεγώ θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων. Θέλω να ξαναχτίσω τη ΝΔ από την αρχή, λιτά, εφαρμόζοντας σκληρή αξιοκρατία και αξιολόγηση».

Επίσης, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

– Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές της Άνοιξης όπου θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό αλλά και θα επαναπροσδιορίσει και θα εκσυγχρονίσει την ιδεολογική φυσιογνωμία της κάνοντας ένα γενναίο άνοιγμα σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που σήμερα είναι ορφανές. Η Ελλάδα που κρατάει όρθια τη χώρα, που ξυπνάει νωρίς, δεν έχει πολιτική έκφραση σήμερα.

– Διάλυση της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μείνει ενωμένη και ανανεωμένη.

– Δεν έχω πολώσει τις προσωπικές μου σχέσεις με κανέναν. Η Νέα Δημοκρατία έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να μείνει ενωμένη διότι είναι το μόνο πολίτικο αντίβαρο σ’ αυτήν την Κυβέρνηση.

– Υπάρχει ανάγκη διερεύνησης του ζητήματος των τραπεζών, διότι η ζημιά είναι συγκεκριμένη και ποσοτικοποιημένη. Μιλάμε για 20 δισ. ευρώ, αλλιώς οκτώ χρόνια ΕΝΦΙΑ. Μια εξεταστική θα βοηθούσε στο να απαντηθούν τα ερωτήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην Αμερική οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν, και όταν αυτές πουλήθηκαν, έβγαλε κέρδη. Κέρδη θα βγάζαμε και εμείς αλλά με τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση που έγινε με ευθύνη Τσίπρα – Βαρουφάκη δεν κατέστη δυνατό.

– Είναι τραγικά αυτά που ακούμε από Ευρωπαίους αξιωματούχους που λένε ότι τίθεται ζήτημα προσωρινής αναστολή της εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα. Προσάπτουν στην Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να εκπληρώσει τις ευθύνες που εκείνη ανέλαβε.

Η Κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολίτικη του φραπέ με τα χέρια στις τσέπες. Δεν αντιλαμβάνονται τη διεθνή συγκυρία και δεν μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα των Ευρωπαίων εταίρων μας, με αποτέλεσμα η χώρα να παραμένει απομονωμένη.

Η σύνδεση του προσφυγικού με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του μνημονίου είναι βλακώδης και μόνο προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσει.