Ο πολυμήχανος Οδυσσέας ξεκίνησε τον πηγαιμό του για την Ιθάκη… Ο δρόμος μακρύς και η ανταριασμένη θάλασσα τον οδήγησε στη Μαρώνεια, τον τόπο του θεού Διόνυσου, του κρασιού και του Κύκλωπα… Αναζητά την πατρίδα του και φτάνει στις Σάπες… Εκεί, με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων φίλων του, θα προσπαθήσει να λύσει όλους τους γρίφους και τις δοκιμασίες που του θέτουν οι θεοί, για να φτάσει στον προορισμό του. Άλλωστε το ταξίδι έχει αξία…

Στις Σάπες, τον τόπο που παραδοσιακά τιμά τον θεσμό της Αποκριάς και έχει ταυτοποιηθεί με το Καρναβάλι, οι σχετικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνουν «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» για μικρούς και μεγάλους με θεματικό κέντρο το ταξίδι του Οδυσσέα και δοκιμασίες που θα συσχετίζουν τον τόπο με τον χρόνο, την ιστορία και τις γεύσεις του. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα απαρτίζονται από παίκτες 6 έως 12 ετών οι παιδικές, και από 13 και άνω και μέχρι … όσο αντέχει κάποιος, των μεγάλων. Το δε έπαθλο για τους μεγάλους, είναι 500 ευρώ!

Η βραδιά θα κορυφωθεί με αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία των Σαπών από τις 5 το απόγευμα με δωρεάν σουβλάκια και κρασί…

Δημιουργήστε λοιπόν την ομάδα σας, και δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα του Δήμου 2532350100 και 6938372619.

Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο του Δήμου www.dimosmaroneiassapon.gr και στο fb Δήμος Μαρώνειας Σαπών.

«Φορέστε τη στολή σας, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, και ελάτε στις Σάπες για μια αξέχαστη καρναβαλική εμπειρία. Και μην ξεχνάτε: το ταξίδι έχει σημασία!», είναι το μήνυμα-κάλεσμα των διοργανωτών.

Οργανωτική Επιτροπή: Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, ΚΕΜΑΣ, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Επαγγελματίες των Σαπών, Πρόσκοποι Ροδόπης.