ΚΤΕΛ Ροδόπης: Μαζί σας κάθε μέρα, με ασφάλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτηση

Γνωρίστε το ΚΤΕΛ Ροδόπης και απολαύστε το ταξίδι σας!
ΚΤΕΛ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ (http://ktelrodopis.gr/)

Ο ρεαλιστικά επιτεύξιμος στόχος του ΚΤΕΛ Ροδόπης είναι να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού που συνεχώς μεταβάλλονται, ακολουθώντας ότι νέο εισάγει η βιομηχανία των υπεραστικών συγκοινωνιών, καθώς και η διατήρησή του στην πρώτη επιλογή για τους επιβάτες για κάθε μετακίνηση τους στα δρομολόγια που δραστηριοποιείται. Παράλληλα ανταποδίδει στην κοινωνία τη στήριξη που του δίνει. Ειδικότερα:

ΚΤΕΛ Ροδόπης: Μαζί σας κάθε μέρα, με ασφάλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτησηΓια το επιβατικό κοινό

 • Ασφάλεια μετακίνησης επιβατών, αποσκευών και δεμάτων.
 • Άνεση ταξιδιού, που επιτυγχάνεται με υπερσύγχρονα λεωφορεία με εξοπλισμό όπως τηλεόραση, ασύρματο ίντερνετ (Wi-Fi), σνακ, κ.ά.
 • Η μη απόκλιση από τους προκαθορισμένους χρόνους εκτέλεσης των δρομολογίων.
 • Η ικανοποίηση των πελατών με σεβασμό στον πολύτιμο χρόνο τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αγοράσουν και να κλείσουν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά.
 • Η εύκολη μετακίνηση ΑμεΑ, με τοποθέτηση ραμπών στις εγκαταστάσεις και τη βοήθεια του προσωπικού.
 • Η αναδιαμόρφωση χρονικά κάποιων δρομολογίων, λαμβάνοντας υπ’όψη τις ανάγκες όλων, με έμφαση στη μεγάλη πλειονότητα των επιβατών, αλλά συνυπολογίζοντας και μεμονωμένες ανάγκες όπως και τα δεδομένα της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικότητας που αφορούν σε ωράρια λειτουργίας καθώς και στις μετακινήσεις των εργαζομένων.
ΚΤΕΛ Ροδόπης: Μαζί σας κάθε μέρα, με ασφάλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτηση
Έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Για την κοινωνία

 • Συμβολή προς την κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών στο στέγαστρο των εγκαταστάσεων.
 • Δημιουργία θέσεων εργασίας.
 • Χορηγίες και υποστήριξη τοπικών ομάδων.

Για το προσωπικό του

 • Συνεχή εκπαίδευση και δυνατότητα εξέλιξης μέσα στην επιχείρηση.
 • Παροχή ασφαλούς, σύγχρονου και φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Πλέον των προαναφερθέντων, είναι κοινός τόπος ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει οτι το προσωπικό του ΚΤΕΛ Ροδόπης που έρχεται σε επαφή με τον επιβάτη-πελάτη, είναι ιδιαίτερα ευγενικό και εξυπηρετικό.

«Ωστόσο, έχοντας επίγνωση της αποστολής μας, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε», τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης κ. Πέτρος Δεληγκιόζης.

ΚΤΕΛ Ροδόπης: Μαζί σας κάθε μέρα, με ασφάλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτηση

 

ΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ (ώρες λειτουργίας: 05:30 – 01:30)

Βρίσκεται στην Κομοτηνή, στην οδό Γεωργίου Μαμέλη 4, διαθέτει στόλο 52+8 τουριστικών  λεωφορείων με τα οποία εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια σε 25 προορισμούς, και υποδέχεται καθημερινά 2.500-3.000 επισκέπτες, με τουλάχιστον 1.800 εισιτήρια και 800 δέματα ημερησίως.

Με στόχο, δε, την όσο πιο άνετη και ευχάριστη παραμονή επισκεπτών και επιβατών στους χώρους του, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι στα άτομα με αμαξίδια, λειτουργούν:

 • Πλήρες κυλικείο.
 • ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.
 • Δωρεάν Wi-Fi.
 • Μοντέρνα τραπεζοκαθίσματα.
 • 8 τηλεοπτικές οθόνες LCD led hd νέας τεχνολογίας (επτά των 42 ιντσών και μία των 50 ιντσών), πάνω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων και περιμετρικά του χώρου αναμονής, από τις οποίες ενημερώνεται το κοινό σε εικοσιτετράωρη βάση.

*Στον χώρο αναμονής απαγορεύεται το κάπνισμα.

ΚΤΕΛ Ροδόπης: Μαζί σας κάθε μέρα, με ασφάλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτησηΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δείτε ΕΔΩ τα υπεραστικά δρομολόγια (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη).

Δείτε ΕΔΩ τα τοπικά δρομολόγια (προορισμοί εντός νομού Ροδόπης).

Δείτε ΕΔΩ τα δρομολόγια εξωτερικού (Βουλγαρία – Κωνσταντινούπολη)

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για τις μεταφορές δεμάτων.

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για τις μεταφορές κατοικίδιων.

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για τις μεταφορές αποσκευών.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Δείτε ΕΔΩ τις κατηγορίες εκπτωτικών εισιτηρίων.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Δείτε ΕΔΩ νοσταλγικές φωτοστιγμές από το παρελθόν του ΚΤΕΛ Ροδόπης.

ΚΤΕΛ Ροδόπης: Μαζί σας κάθε μέρα, με ασφάλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτησηΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο λεωφορείο στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή του το 1986. Ήταν γαλλικής κατασκευής, δεκατεσσάρων μόλις θέσεων, και εξυπηρέτησε τη γραμμή Αθήνα – Θήβα. Η εξυπηρέτηση των αστικών και υπεραστικών γραμμών υπήρξε υποτυπώδης μέχρι το 1920, από ιδιώτες οι οποίοι εκτελούσαν συγκοινωνία χωρίς την εποπτεία της πολιτείας. Το 1937 θεσπίστηκαν οι θεμελιώδεις διατάξεις και ιδρύθηκαν οι πρώτες κοινές διευθύνσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων. Το 1937 μπορεί να θεωρηθεί ως η αφετηρία των επιβατικών συγκοινωνιών με λεωφορεία δημόσιας χρήσης. Το 1952, με τον νόμο 2.119/1952, συστήθηκαν τα Κ.Τ.Ε.Λ. («Κοινό Ταμείο Εισπράξεως Λεωφορείων») σε κάθε νομό, με ορισμένη για το κάθε ένα δικαιοδοσία. Αρχικά τα Κ.Τ.Ε.Λ. ήταν 104 – 59 υπεραστικά και 45 αστικά. Το 1967, τα έξι αστικά Κ.Τ.Ε.Λ. της Αττικής συγχωνεύτηκαν σε ένα, τα 45 υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ. της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης συγχωνεύτηκαν σε οκτώ Κ.Τ.Ε.Υ.Λ., τα δε υπόλοιπα 53 διατήρησαν την αυτοτέλειά τους. Στη συνέχεια ενοποιήθηκαν σε οκτώ Κ.Τ.Ε.Υ.Λ. τα οποία δεν λειτούργησαν κατά το αναμενόμενο. Το 1973 με το Π.Δ. 102/1973 πήραν τη μορφή των Κ.Τ.Ε.Λ. που όλοι γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εξελίξεις του κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος οδήγησαν στη μετεξέλιξη των Κ.Τ.Ε.Λ., που λειτουργούσαν από το 1973 ως κοινωφελείς οργανισμοί με τη μορφή «ιδιότυπου αναγκαστικού συνεταιρισμού αυτοκινητιστών», σε Ανώνυμες Εταιρείες παροχής Μεταφορικών, Τουριστικών και Εμπορικών υπηρεσιών. Αυτό συνέβη το 2001, όταν με τον νόμο 2.963/2001, θεσπίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας των Κ.Τ.Ε.Λ. τα οποία μετατράπηκαν σε Ανώνυμες Εταιρείες. Σήμερα λειτουργούν στην Ελλάδα 61 Κ.Τ.Ε.Λ. που εξυπηρετούν το σύνολο της χώρας, με 180 εκατομμύρια περίπου μετακινούμενους επιβάτες τον χρόνο. Κάθε νομός έχει το δικό του Κ.Τ.Ε.Λ. με ορισμένο έργο, δηλαδή συγκεκριμένες γραμμές. Τα Κ.Τ.Ε.Λ. εποπτεύονται από τον Υπουργό Μεταφορών και διοικούνται από εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια και λειτουργούν όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες. Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν επιχορηγούνται άμεσα από το κράτος, όπως συμβαίνει με τις αστικές συγκοινωνίες, συνεχίζουν να αποτελούν στην ουσία κοινωφελείς οργανισμούς υπό την άμεση εποπτεία του κράτους το οποίο καθορίζει το κόμιστρο (τις τιμές των εισιτηρίων), προσφέροντας το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της συγκοινωνίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood