Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και η ενδελεχής αστυνομική διερεύνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη κατακράτηση μη νόμιμων μεταναστών και για διευκόλυνση μεταφοράς τους στην ενδοχώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, χθες το μεσημέρι, στο ΚΤΕΛ Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τρεις αλλοδαπούς, που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο δραστών στην παράνομη κατακράτηση των αλλοδαπών και την διευκόλυνση μεταφοράς τους στη ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις μη νόμιμοι μετανάστες μετά την παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν σε οίκημα σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δύο δράστες τους κρατούσαν παράνομα, μέχρις ότου οι συγγενείς τους καταβάλουν χρήματα.

Ακολούθως, μόλις καταβλήθηκαν τα χρήματα που απαιτούσαν, οι δύο δράστες καθοδήγησαν τους τρεις αλλοδαπούς στα ΚΤΕΛ, όπου θα τους προμήθευσαν με εισιτήρια με προορισμό  την Αθήνα, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.