Μέσα από διαδικασία ενδοπαραταξιακών εκλογών, που θα διεξαχθούν το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα βρεθούν στην Κομοτηνή η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, θα προκύψει ο διάδοχος του Γιώργου Πετρίδη στη δημοτική παράταξη «Κοινωνία Πολιτών».

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες ο Δήμαρχος Κομοτηνής ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Ενόψει της ανάδειξης του νέου επικεφαλής της παράταξης, τρεις ενδιαφερόμενοι για τη θέση – ο Γιάννης Γκαράνης, η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και ο Νίκος Σωτηρακόπουλος – πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις, παρουσία του κ. Πετρίδη, και συζήτησαν για το ενδεχόμενο συναίνεσης στο πρόσωπο του νέου επικεφαλής, προκειμένου να μη χρειαστεί η διενέργεια ενδοπαραξιακών εκλογών.

Από τις διαβουλεύσεις, όπως φαίνεται, δεν προέκυψε συμφωνία και το ποιος θα οδηγήσει την «Κοινωνία Πολιτών» στις εκλογές του Μαΐου, θα κριθεί πλέον στην κάλπη.  Εκτός σοβαρού απροόπτου, τις ψήφους των εκλεγμένων μελών της δημοτικής παράταξης – δημοτικών συμβούλων και προέδρων τοπικών συμβουλίων – θα διεκδικήσουν τα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα, που από την αρχή είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιοι.