– Με τον Νίκο Ευθυμιάδη.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας, διοργανώνει 23-26 Ιουλίου στην πανέμορφη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, το ΑΙΟΛΙΔΕΣ (Καλύβια Πεζούλας), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διευθύνουν σχολική χορωδία.

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή – απογευματινή εργασία, και βραδινές συναυλίες.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑΤο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Τεχνική διεύθυνσης.
  • Ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία.

  • Ερμηνεία.

  • Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού.

Η θεωρία θα «δέσει» με την πράξη διεύθυνσης παιδικής-σχολικής  χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα πλούσιο ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

Κόστος εγγραφής 120 ευρώ για τους ενεργά συμμετέχοντες, και 50 ευρώ για τους ακροατές του σεμιναρίου. Το ποσό αυτό πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 στον αριθμό λογαριασμού 368/480640-97 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στην Εθνική Τράπεζα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών, στα τηλέφωνα 24410 / 75440 – 42896 και στο e-mail nke@otenet.gr.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση), πάνω από τριάντα χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο), διαμέσου σεμιναρίων διεύθυνσης, χορωδιακών εργαστηρίων, συναντήσεων και φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων, καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία), Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων. Ειδικός Συνεργάτης-Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας για θέματα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες, πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από οκτακόσιες συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης-Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς, κ.λπ.