Υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής για τα μέλη και τους φίλους του.

Ο Ιεράρχης ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία και «καλή δύναμη στο έργο που επιτελεί ο ιστορικός αυτός όμιλος για την προβολή της Κομοτηνής και γενικότερα της Θράκης».

Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος ευχόμενος «μια καλή και δημιουργική χρονιά για τον όμιλο και τα μέλη του».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για διάφορες δράσεις του ομίλου, ο οποίος λειτουργεί τμήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού, αγιογραφίας και τμήματος σχετικά με θέματα παράδοσης και λαογραφίας.

Η διοίκηση του ΜΟΚ σχεδιάζει ταυτόχρονα μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση, εκδρομές ψυχαγωγικού και μορφωτικού χαρακτήρα, κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, και σειρά συνεργασιών με συλλόγους και σωματεία για την προβολή και τη στήριξη της περιοχής, πάντα μέσω της παράδοσης.