Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, κήρυξε την έναρξη των αγωνισμάτων της 1ης Μαθητιάδας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων Κομοτηνής 2017».

Η εκδήλωση την οποία παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, πραγματοποιήθηκε κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων και περιλάμβανε: Είσοδο στο στάδιο και έπαρση των σημαιών της Ελλάδας και της Μαθητιάδας, είσοδο αποστολών των σχολείων, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και του ύμνου της διοργάνωσης από τη χορωδία του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, όρκο αθλητών (από τη μαθήτρια Θέκλα Αβραμίδου, αθλήτρια του tae-kwon-do), όρκο κριτών (από τον φοιτητή της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, αθλητή του στίβου των 400 μ. Σωτήρη Διαμαντή), άναμμα βωμού, παρουσίαση χορευτικού δρωμένου αναφοράς στα Ολυμπιακά Ιδεώδη από μαθήτριες και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, απελευθέρωση λευκού περιστεριού από τον μαθητή του 6ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής Αναστάσιο Ράπτη.

Θερμό χειροκρότημα, απέσπασε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής.

Αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός, και παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν ακόμη, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης και ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής.

Οι χοροί μάλιστα “μεταφέρθηκαν” και…στις κερκίδες.

Στη Μαθητιάδα ΑΜ-Θ συμμετέχουν 5.000 μαθήτριες και μαθητές από 41 Δημοτικά σχολεία και 32 Γυμνάσια.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από την τελετή έναρξης της Μαθητιάδας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή

στο πλαίσιο των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2017”