ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Φωτορεπορτάζ των εγκαίνιων της Έκθεσης “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” από τον Αλ. Τσίπρα

Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός εγκαινίασε την Έκθεση.

«Εργαλείο ανάπτυξης που θα προβάλλει και θα υποστηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα της περιοχής, θα υπερβαίνει τα όρια της περιφέρειας και τα σύνορα της χώρας, και θα έχει τη δυνατότητα να φέρει κοντά και όμορα κράτη, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της διασυνοριακής συνεργασίας, μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον η έκθεση ”Ανατολική Μακεδονία Θράκη”», τόνισε από την Κομοτηνή ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», η οποία πραγματοποιείται από τις 25-27 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Στην παρουσία του κ. Τσίπρα στα εγκαίνια της έκθεσης, στάθηκε ο Πρόεδρος του φορέα διοργάνωσης της έκθεσης, δηλαδή της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως «είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός εγκαινιάζει αυτή τη διοργάνωση, και η πρωτοβουλία αυτή είναι τιμή και για τη Θράκη και για την έκθεση. Είμαστε όλοι εδώ και στηρίζουμε την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, η έκθεση θα είναι ζωντανή τα επόμενα χρόνια».

Παρούσα επίσης η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που υπογράμμισε πως «η έκθεση αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της δυναμικότητας του τόπου».

Για την «ανάδειξη της έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» σε κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής και σε μία μεγάλη γιορτή για όλη την περιφέρεια», έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η στήριξη του παραγωγικού ιστού της περιφέρειας, η προβολή όλων των τοπικών προϊόντων, η ανάπτυξη συνεργασιών με επιχειρήσεις από γειτονικές χώρες, και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας  Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, και για τον σκοπό αυτό η διοργάνωση φιλοξενεί ειδικό αφιέρωμα στα ελληνικά ποτά με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη τους, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων. Οι εκθέτες είναι 65 τον αριθμό, ανάμεσα στους οποίους και δύο από τη Βουλγαρία.

H είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχετικές δημοσιεύσεις