ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΪΚΑ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ– του Σπύρου Παπουτσή (δημοσιευθέν στο facebook).

Σημείωση: Ο τίτλος είναι το δεύτερο συνθετικό γνωστής στήλης της εφημερίδας “Ο ΧΡΟΝΟΣ” της Κομοτηνής. Κι αν ισχυριστώ πως η έμπνευση για τον τίτλο είναι προσωπική, ποιός θα με πιστέψει;;; Δεν χωρούσε άλλος τίτλος, διότι τα θέματά μου είναι καθαρά τοπικά. Και, μάλιστα πολιτικής υφής, παρότι δεν το συνηθίζω στο f/b.

ΠΡΩΙΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΥΩΧΙΑ: Σήμερα Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στις 12:15, μπαίνω στον ανελκυστήρα (ασανσέρ) του “Διογένειου Μεγάρου”. Ένας νεαρός σερβιτόρος κρατά έναν δίσκο, το περιεχόμενο του οποίου εντυπωσιάζει. Δύο ποτήρια με ουΐσκι, άλλα δύο με νερό, ένα μπολ με παγάκια, και άλλο ένα με ξηρούς καρπούς, όπως είναι τα ζαχαρωμένα φιστίκια. – “Πού τα πας αυτά ρε παλικάρι;” – “Στην Πρόνοια“. Αυτός ήταν ο διάλογος, που είχε και συνέχεια: “Θα το γράψω”, του είπα με χαμόγελο. “Να το γράψεις”, μου απάντησε. Είναι γνωστό πως εγώ προέρχομαι από το σινάφι των δημοσίων υπαλλήλων και ότι έχω ασκήσει διευθυντικά καθήκοντα και μάλιστα εκτός από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και στο τότε γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας, οι αρμοδιότητες στο οποίο υπερφαλάγγιζαν τα δημοσιοϋπαλληλικά όρια. Γι’ αυτό και η κριτική στο άτομό μου ήταν από τις σκληρότερες. Το διανοείται κανείς, ότι εκτός από έναν πρωινό καφέ, θα μπορούσε να μπει κάτι άλλο στο γραφείο μου, το οποίο καθημερινά επισκέπτονταν σημαντικοί παράγοντες; Αλλά και σε όλα τα γραφεία της Νομαρχίας, στα οποία οι Διευθυντές ήταν διακεκριμένοι υπάλληλοι, ήταν δυνατό να παρατηρηθεί τέτοιο φαινόμενο; Σήμερα ποιός ελέγχει ποιόν, και με τόση κοινωνική αγανάκτηση, πώς γίνεται να μην υπάρχουν όρια;

ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ: Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έρχεται πολύ αραιά στην Κομοτηνή, ο Γιώργος Πεταλωτής παρότι δεν είναι βουλευτής, υπήρξε αξιωματούχος σημαντικού διαμετρήματος και κολλητός του Πρωθυπουργού, γι’ αυτό και έχει πολιτικό κύρος, αλλά εγκατέλειψε κι αυτός την Κομοτηνή. Και τελευταία, ο Αριστείδης Γιαννακίδης, τον οποίο η Κομοτηνή περιέβαλλε με ύψιστη τιμή, εκλέγοντάς τον στη θέση του Αντινομάρχη, του Νομάρχη και του Περιφερειάρχη, ανέλαβε υψηλή θέση σε σημαντικό Υπουργείο, με αρμοδιότητες σε νευραλγικό τομέα. Έτσι, η αντιπολίτευση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στερείται της μεγάλης του εμπειρίας. Και αν ακόμη θεωρηθώ μελοδραματικός, εγώ θα το γράψω: Γιατί μας εγκατέλειψαν; Ο καθένας, βέβαια, έχει και ανάλογη ευθύνη».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood