Η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity), προχωρά στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν τρεις ομάδες οι οποίες με δαπάνη των Δήμων (θα καλυφθούν έξοδα μετάβασης και διαμονής) θα ταξιδέψουν δωρεάν στον φετινό Μαραθώνιο Καινοτομίας.

Η Κομοτηνή είναι μεταξύ των 16 πόλεων στις οποίες θα διοργανωθεί City Lab, και ομάδες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να προκριθούν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κομοτηνής καλεί φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη επιχειρήσεων και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά με την επίλυση προβλημάτων του Δήμου και της πόλης, να λάβουν μέρος στη δημιουργική αυτή διαδικασία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι την 1 Μαΐου τη φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση από επιτροπή της ΚΕΔΕ, και όσοι προκριθούν, θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο City Lab που θα γίνει στις 9 Μαΐου κατά τις ώρες 15:00 – 20:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο όπου και θα αναδειχθούν οι τρεις ομάδες που θα μεταβούν δωρεάν στον Μαραθώνιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.

Πρόγραμμα CityLab Κομοτηνής (9/5)

15:00 – 15:30   Προσέλευση – Εγγραφές

15:30 – 15:45   Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

15:45 – 16:00   Προβλήματα – Ζητήματα της τοπικής κοινωνίας – Προβλήματα της πόλης

16:00 – 18:00   Παρουσιάσεις ομάδων

18:00 – 19:00   Αξιολόγηση – Διάλειμμα

19:00 – 19:15   Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Βράβευση

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: http://crowdhackathon.com/smartcity2

Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge

Αίτηση συμμετοχής Citylabs: http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis