Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» είναι γνωστό ότι τα τελευταία τρία χρόνια από την επαναλειτουργία του υπό την προεδρία του κ. Κυριάκου Γκογκότση, έχει καταφέρει να αναδείξει την αθλητική ποδηλασία αλλά και να συμβάλλει στην ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας στην πόλη επαναφέροντας το ποδήλατο στην καθημερινότητα της πόλης ως μέσο μετακίνησης.

Η στιγμή της ανακοίνωσης του Bike Park (Γιάννης Ταμουρίδης δεξιά, Κυριάκος Γκογκότσης στο μέσον, και Παναγιώτης Πάτσαρης, Αρχηγός Αγωνιστικού Τμήματος).

Υπό το βλέμμα του κορυφαίου Έλληνα ποδηλάτη όλων των εποχών, Γιάννη Ταμουρίδη, ως Team Manager, οι διακρίσεις των ενήλικων αθλητών του συλλόγου είναι συνεχείς, με κορύφωση την κατάκτηση της 3ης πανελληνίως το 2016, ενώ και από τις ακαδημίες του διαφαίνονται με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους αρκετοί ταλαντούχοι αθλητές.

Προχωρώντας λοιπόν ακάθεκτα προς την περαιτέρω καταξίωση και διάδοση του ποδηλάτου και της αθλητικής ποδηλασίας, ένα προσωπικό «όραμα» του κ. Γκογκότση και των συνεργατών του, σύντομα αναμένεται να γίνει πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο το Bike Park του συλλόγου σε χώρο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής που παραχωρήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού! Θα δημιουργηθεί στίβος ποδηλατικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και προπόνησης για τις ακαδημίες του «Θράκα Ιππέα», ο χώρος ωστόσο θα προσφέρεται και στο ευρύ κοινό των νέων ποδηλατών της Κομοτηνής, αποτελώντας ουσιαστικά μια κοινωνική-αθλητική προσφορά του συλλόγου στην τοπική νεολαία.

«Μετά από διαδικασίες που διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο όμως επιμείναμε και πιστέψαμε στην προσπάθειά μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε: η Κομοτηνή θα αποκτήσει σύγχρονο Bike Park», σημείωσε ο κ. Γκογκότσης στην κοπή Βασιλόπιτας του συλλόγου (σ.σ. θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση), μιλώντας για τους στόχους του νέου έτους, και συμπλήρωσε:

«Ευχαριστώ όλους όσοι συνέδραμαν για αυτή την επιτυχία μας, και καλώ όλους τους Κομοτηναίους να έρθουν να μας γνωρίσουν από κοντά. Το Bike Park που θα δημιουργήσουμε, φιλοδοξούμε να αποτελέσει κοιτίδα νέων αθλητών και γιατί όχι και πρωταθλητών».

Το όλο πρότζεκτ θα χρηματοδοτηθεί κατ’ αρχήν από ιδίους πόρους του κ. Γκγκότση και του συλλόγου, ενώ αναμένεται να συνεισφέρουν και χορηγοί της ομάδας.