Εννιά ξύλινα κιόσκια, που θα τοποθετηθούν σε διάφορα της πόλης για τις ανάγκες των δημοτών, πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Κομοτηνής. Για το σκοπό αυτό, εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απευθύνεται σε ιδιώτες προμηθευτές. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 24.428 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι την προσεχή Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου. Ο ανάδοχος που θα προκύψει, θα αναλάβει και την υποχρέωση να τοποθετήσει πλήρως τα κιόσκια στα σημεία που θα του υποδειχτούν.

ΜΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΤα σημεία αυτά, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Γιάννης Μουρτίδης, θα βρίσκονται: α) στο 14ο Νηπιαγωγείο, β) στο Ειδικό Σχολείο, γ) μπροστά από το ιατρείο της Ν.Καλλίστης, δ) στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, ε) στα νεκροταφεία του Μικρού Κρανοβουνίου, στ) στα νεκροταφείου των Παγουρίων, ζ) στο 12ο Νηπιαγωγείο, και η) στο 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα χαρακτηριστικά που θα έχουν τα κιόσκια ανά κατηγορία, είναι τα εξής:

  • Ξύλινο εξάγωνο κιόσκι (5) με παγκάκια από τις πέντε πλευρές και εξάριχτη σκεπή µε ασφαλτικό κεραμίδι. Το κιόσκι θα έχει ύψος 2,85 μέτρα, διάμετρο 3,60 μέτρα, και τις έξη κολόνες µε διαστάσεις 0,095×0,095×2,10 μέτρα.
  • Ξύλινο εξάγωνο κιόσκι (2) µε παγκάκια από τις πέντε πλευρές και εξάριχτη σκεπή µε ασφαλτικό κεραμίδι. Το κιόσκι θα έχει ύψος 3,20 μέτρα, διάμετρο 4,40 μέτρα, και τις έξη κολόνες µε διαστάσεις 0,095×0,095×2,45 μέτρα.
  • Ξύλινο ορθογώνιο κιόσκι (2) µε παγκάκια και δύριχτη σκεπή µε επικάλυψη από ασφαλτικό κεραμίδι. Οι διαστάσεις του θα είναι οι εξής: μήκος 4,00 μέτρα, πλάτος 3,00 μέτρα, ύψος 2,50 μέτρα.