Συστηνόταν ως αστυνομικός.

Απάτες σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων εννέα πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο του 2016, εξιχνίασαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 39χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και αντιποίηση.

Ο 39χρονος αρχικά μετέβαινε μερικές φορές στα πρακτορεία, όπου συστηνόταν ως αστυνομικός, και κατέθετε δελτία στοιχήματος διαφόρων χρηματικών ποσών, καταβάλλοντας άμεσα την αξία του δελτίου.

Ακολούθως, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων του πρακτορείου, κατέθετε διάφορα δελτία στοιχήματος και αποχωρούσε από το πρακτορείο χωρίς να προβεί στην αποπληρωμή τους, προφασιζόμενος ότι θα επιστρέψει να καταβάλει τα χρήματα αργότερα, χωρίς όμως ουδέποτε να το πραγματοποιεί.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, κατέθεσε συνολικά είκοσι δύο δελτία στοιχήματος, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ περίπου, για τα οποία ουδέποτε προέβη στην αποπληρωμή τους.