Χρέη ύψους 1.500.000 ευρώ προς τον Δήμο εντάχθηκαν στην ευνοϊκή ρύθμιση

Στις 30 Νοεμβρίου εξέπνευσε η προθεσμία για ένταξη στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών του Νόμου 4483/2017. Ο Νόμος αυτός έδινε τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους Δήμους με ακόμα και 100 δόσεις, να απαλλαγούν, κατά ποσοστό, από τόκους και προσαυξήσεις, αλλά και να αποφύγουν τον κίνδυνο πιθανής κατάσχεσης από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Την ευκαιρία να διώξουν ένα «βάρος» από πάνω τους, εντασσόμενοι στην ανωτέρω ρύθμιση, άδραξαν περί τους 330 οφειλέτες στον Δήμο Κομοτηνής. Το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στις ρυθμίσεις αυτές είναι 1.500.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπήρξε εκ μέρους των οφειλετών, η οποία όπως αναγνώρισε ήταν πολύ μεγάλη σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές. Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, με επιστολές, και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, είχαν φροντίσει να ενημερώσουν όλους τους οφειλέτες για τα πλεονεκτήματα της επίμαχης ρύθμισης.

«Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει για τις προσπάθειες που κάναμε», δηλώνει ο κ. Πολιτειάδης, ενώ επισημαίνει ότι «το όφελος είναι διπλό, γιατί και ο Δήμος εισπράττει τα οφειλόμενα προς γενικό όφελος των δημοτών του, αλλά και αυτοί που χρωστάνε και ρύθμισαν την οφειλή τους, την πληρώνουν πλέον με δόσεις που φθάνουν μέχρι τις 100».

«Η προσπάθεια για το νοικοκύρεμα του Δήμου συνεχίζεται», προσθέτει ο Αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, μιας και είναι η δεύτερη φορά που ο ισολογισμός μας είναι θετικός».

Καταληκτικά, (προσ)καλεί όλους όσους έχουν οφειλές προς τον Δήμο Κομοτηνής «να μας συμβουλευτούν, για να τους βοηθήσουμε να εξοφλήσουν την οφειλή τους, πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι».