Κομοτηνή: 1.636 συνδέσεις νοικοκυριών με το δίκτυο φυσικού αερίου

Πότε θα ξεκινήσει το έργο της επέκτασης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
aerio

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για ένταξη στο ΠΔΕ των επενδύσεων για τα αστικά δίκτυα φυσικού αερίου, που θα υλοποιήσει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας σε 18 πόλεις, στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ τα δίκτυα διανομής θα αναπτυχθούν σε 6 Δήμους: της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας. Ο προϋπολογισμός του μεγαλόπνοου έργου, που θα υλοποιηθεί σταδιακά μέσα στην επόμενη 5ετία, ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό μήκος των δικτύων προβλέπεται να είναι 485 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, στα δίκτυα αυτά πρόκειται να συνδεθούν 5.358 οικιακοί, 1.249 εμπορικοί και 33 βιομηχανικοί νέοι τελικοί πελάτες, για τους οποίους προβλέπεται κατανάλωση που ανέρχεται αντίστοιχα σε 111.117 MWh για τους οικιακούς, 116.308 MWh για τους εμπορικούς και 164.233 MWh για τους βιομηχανικούς.

Ειδικότερα για την Κομοτηνή, ο σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη δικτύων μήκους 76 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 1.636 συνδέσεις, κατά κύριο λόγο με οικιακούς καταναλωτές.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων μεταξύ των 6 Δήμων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Στους υπόλοιπους Δήμους που συνδεθούν με φυσικό αέριο, οι προβλέψεις σχετικά με τις συνδέσεις είναι οι εξής:

Δήμος Αλεξανδρούπολης: 1.398

Δήμος Ορεστιάδας: 756

Δήμος Ξάνθης: 1.195

Δήμος Καβάλας: 512

Δήμος Δράμας: 1.143

Να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε στα «Χρονικά της Δράμας» ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Χρηματοδοτήσεων της ΔΕΔΑ κ. Κώστας Διονυσόπουλος, η κύρια φάση του έργου της σύνδεσης με τους οικιακούς καταναλωτές θα αρχίσει στις αρχές του 2019, ενώ πιλοτικά από τον Νοέμβριο του 2018 η ΔΕΔΑ θα προχωρήσει σε υποδομές έργων στην Δράμα, για τη σύνδεση οικιακών καταναλωτών με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου. Ο κ. Διονυσόπουλος σημείωσε επίσης ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού της ΔΕΔΑ, θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση των τοπικών φορέων και των πολιτών μέσα από εκδηλώσεις πληροφόρησης για το κοινό.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood