Πετυχημένη κρίνεται η πρώτη συνάντηση συλλόγων και φορέων της Κομοτηνής, προκειμένου να τροχοδρομηθεί η προετοιμασία του δεύτερου “Wheeling2help”, μιας δράσης εθελοντισμού με επίκεντρο τα άτομα με αναπηρία που θα πραγματωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε είκοσι πόλεις της χώρας.

«Μπορούμε να καταφέρουμε κάτι πολύ όμορφο», είναι το σύνθημα που αναδύθηκε με αυτοπεποίθηση μετά την αρχική αυτή συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν κι άλλες με απώτερο σκοπό τη σύσσωμη ενεργοποίηση των ενεργών πολιτών της πόλης της Κομοτηνής.

Περί τίνος ακριβώς πρόκειται:

Ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Περπατώ» Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και την Κίνηση Πολιτών “ΠΛΑΤΕΙΑ”, και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής (Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.), διοργανώνουν τη μεγάλη Δράση “Wheeling2help vol.2”, στις 11 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία!

Ανάλογες εκδηλώσεις – γιορτές του αθλητισμού και του εθελοντισμού, θα πραγματοποιηθούν από 7/9 ως 9/10, σε είκοσι πόλεις της Ελλάδος, όπου Μ.Κ.Ο., τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν δράσεις σχετικά με την αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους.

Η Κομοτηνή, λοιπόν, έχει επιλεγεί να είναι μία από τις 20 αυτές πόλεις γι΄ αυτό και απευθύνεται κάλεσμα ενόψει του ιερού αυτού σκοπού, καθώς χρειάζονται…ΟΛΟΙ!

Έτσι, διοργανώθηκε η πρώτη αυτή συντονιστική συγκέντρωση, για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για δρώμενα και δραστηριότητες, όπως π.χ. street volley, mini tennis, πολεμικές τέχνες, zumba, ζωγραφική, χειροτεχνίες, δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί χώρων/παραλιών, ζωντανή μουσική, αιμοδοσία, θεατρικά, αθλήματα παρολυμπιάδας, βιωματικές δράσεις με αναπηρία σε αμαξίδια, workshop για το πως φτιάχνουμε ράμπες, και πολλές ακόμη!

Εξάλλου, στο πλαίσιο της δράσης, στις 7 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, μέρα που ξεκινά η Παρολυμπιάδα, εθελοντές θα ποδηλατίσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο, μια απόσταση 1.700 χιλιομέτρων, με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για να αγοραστούν 100 αμαξίδια για παιδιά με αναπηρία, τα οποία θα δωριστούν σε πόλεις της Ελλάδας. Στην αντίστοιχη περσινή δράση, εθελοντές είχαν ποδηλατίσει 2.500 χιλιόμετρα από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, σε 35 μέρες, περνώντας από οκτώ χώρες και συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της «Φλόγας»!