«Το σώμα μιας πόλης είναι τα κτίριά της, οι δρόμοι της… Η ψυχή της, είναι ο πολιτισμός της».


Με αυτή την άποψη, ως θεμελιώδη αρχή του πολιτιστικού φορέα του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή Κομοτηνής, ο πρόεδρός του, κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, προλόγισε μια ακόμη σπουδαία εκδήλωση πολιτισμού που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος, στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Θέμα της, η ψηλάφηση της φυσιογνωμίας του ζωγράφου Πολύκλειτου Ρέγκου (1903-1984), μοναδικοί πίνακες συλλεκτικής αξίας του οποίου, εκτέθηκαν στον χώρο.

Διασυνδέοντας, δε, ο κ. Λιπορδέζης, τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, επισήμανε την ευλάβεια του μεγάλου μαθηματικού προς την τέχνη, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι υπήρξε σημαντικός συλλέκτης έργων τέχνης μεγάλων ζωγράφων όπως του Ρενουάρ.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσική υπόκρουση πιάνου, υπογραμμίζοντας ο κ. Λιπορδέζης την αγάπη του Καραθεοδωρή προς τη μουσική, θαυμάζοντας τα έργα του Μπαχ, τα οποία παρομοίαζε με μαθηματικές ασκήσεις.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή Κομοτηνής, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει τη δράση του με τέτοιες παρουσιάσεις και ομιλίες  «για τους συμπολίτες μας και την όμορφη πόλη μας», καθώς «ο πολιτισμός δημιουργείται και αναπνέει με τέτοιες εκδηλώσεις πνεύματος και τέχνης».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ