Κομοτηνή: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι μαθητές γνωρίζουν την πόλη τους και τον πολιτισμό της

Εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς-2018".
poster (4)

Το 2018 έχει ανακηρυχθεί “Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, με τη συμμετοχή ασκούμενων φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, υλοποιούν εκπαιδευτική δράση για μαθητές δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής με τίτλο «Γνωρίζω την Πόλη μου. Αγαπώ τον Πολιτισμό της».

Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά, οι μελλοντικούς πολίτες, να γνωρίσουν την πόλη τους, τα μνημεία της, τους δρόμους και τους ανθρώπους της, μέσα από βιωματικά παιχνίδια.

Έτσι το ραντεβού δίνεται για τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ), με τη συμμετοχή μαθητών από το 1ο, 2ο, 8ο, 10ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, καθώς και από το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μάστανλη.

Οι ίδιοι οι μαθητές θα παρουσίάσουν εργασίες τους (εικαστικές δημιουργίες, φωτογραφίες, κείμενα), και την εμπειρία που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σε κλίμα γιορτινό, με μουσική και καλή διάθεση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης μας, και να μοιραστούν τη σπουδαιότητα της πολιτισμικής ποικιλομορφίας που διακρίνει την Κομοτηνή!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood